Rosengårdsanfallaren Anna Anvegård har haft knäproblem, men gjorde på måndagen sitt tredje fotbollspass.
Rosengårdsanfallaren Anna Anvegård har haft knäproblem, men gjorde på måndagen sitt tredje fotbollspass. Bild: Johan Nilsson/TT

Anvegård i träning – åker med till München

Landslagsanfallaren Anna Anvegård är tillbaka i fotbollsträning. Hon åker med till Tyskland när Rosengård ska möta Bayern München i kvartsfinalen av Champions League.
– Det är inte helt avskrivet att hon skulle kunna få speltid i något av mötena med Bayern, säger tränaren Jonas Eidevall.

ANNONS

Den 23-årige anfallaren Anna Anvegård missade landslagssamlingen på Malta i februari på grund av knäproblem och spelade inte för Rosengård när Malmöklubben gick vidare till kvartsfinal i Champions League i början av mars via 4–2 sammanlagt mot österrikiska S:t Pölten.

På måndagen gjorde dock Anvegård sin tredje fotbollsträning med laget och hon reser på tisdagen med till Tyskland för den första kvartsfinalmatchen i Champions League mot Bayern München. Rosengårdstränaren Jonas Eidevall utesluter inte att hon får speltid i antingen onsdagens bortamatch eller i returen i Malmö nästa torsdag.

– Men hon har inte varit i full träning ännu. Så förväntningarna behöver inte skruvas upp på något vis, säger Eidevall till TT.

ANNONS

I början av mars var prognosen oklar för när Anvegård skulle kunna vara tillbaka i träning. Anfallaren, som vann allsvenskans skytteliga i fjol med sina 16 mål, kunde inte vara med i lagträningen när Rosengård startade försäsongen i mitten av januari.

Daniel Kihlström/TT

ANNONS