Det svenska bronslaget, från vänster: Johan Wessner, Lina Jönsson, Mathilde Hannell och Josefin Gyllenswärd. Foto: Camilla Hannell  
Det svenska bronslaget, från vänster: Johan Wessner, Lina Jönsson, Mathilde Hannell och Josefin Gyllenswärd. Foto: Camilla Hannell  

Ännu ett svenskt EM-brons i dressyr

ANNONS
|

Lina Jönsson från Särö och Josefin Gyllenswärd från i Göteborg fanns liksom Mathilde Hannell från Falkenberg med i den kvartett som i Lamprechtshausen i Österrike säkrade bronset i fredags efter dominanterna Tyskland och Holland, etta respektive tvåa.

Sverige knep tredjeplatsen med råge före Danmark.

Därmed försvarades fjolårets brons.

- Vi har ett väldigt jämnt lag vilket betyder att alla kan leverera när det gäller, säger Josefin Gyllenswärd, som nu har en andra bronspeng från ett EM i U25.

I det svenska bronslaget ingick även Johan Wessner, Höllviken.

Kom hem - tog guld

Josefin Gyllenswärd är född och uppväxt i Göteborg men har sin bas i England sedan sex år. I början av sommaren kom hon dock hem för att rida SM – något som slutade med guld.

ANNONS

- Väldigt roligt, inte minst för att det var min första stora tävling i Sverige, säger hon.

Framgångarna i Österrike fortsatte under lördagens Grand Prix.

Lina Jönsson var, precis som på fredagen, mest framgångsrik i blågult och slutade sexa med 71,844 procent. Josefin Gyllenswärd på Don Angelo blev näst bästa svenska med 70,395 procent, vilket räckte till en tiondeplats.

Kampen om individuella medaljer fortsätter på söndagen då det är dags för Grand Prix Kür. Samtliga fyra svenskar tog sig dit – men enligt regelverket får bara tre från varje nation rida.

Kan Lina Jönsson behålla sin fina form så kan det med en bra dag räcka till medalj.

"Det blirstenhårt"

- Det blir stenhårt, men får vi allt och stämma så kan det bli ännu en fin svenskdag, säger Josefin Gyllenswärd till GP.

Eftersom hon fyllt 25 är det hennes sista mästerskap på den här nivån. Nu är det seniorlandslaget hon får blicka mot.

- Blir svårt att ta en plats, men en härlig utmaning, säger hon.

ANNONS