Elise Christie faller i heat 5 på 1 000 meter och blir senare diskad. Den regerande världsmästarinnan i shorttrack får lämna ännu ett vinter-OS utan medalj.
Elise Christie faller i heat 5 på 1 000 meter och blir senare diskad. Den regerande världsmästarinnan i shorttrack får lämna ännu ett vinter-OS utan medalj.

Ännu ett mardröms-OS för Elise Christie

Brittiskan shorttrackåkaren Elise Christie är regerande världsmästare totalt, på 1 000 meter och 1 500 meter. Hon har totalt tolv VM-medaljer och 17 EM-medaljer varav tio guld. Men hon är också en av de mest otursförföljda olympiska deltagarna.

ANNONS
|

Redan 2010, som 19-åring, var hon med i Vancouver för att se och lära och blev elva på 500 meter som bäst.

Till OS i Sotji 2014 kom hon som en av favoriterna efter att bland annat ha tagit två EM-guld i Malmö året före. Men Christie blev diskad i finalen på 500 meter, diskad i heaten på 1500 meter och diskad i semi på 1000 meter.

Revanschläge med andra ord i Pyeongchang för den 27-åriga skotskan. Och det började bra. På 500 meter satte hon olympiskt rekord redan i heaten, blev av med det men återtog det i kvartsfinalen. I finalen föll hon då nederländskan Yara van Kerkhofs skridsko slog i hennes hand och hon slutade fyra. På 1500 meter i lördags krockade hon med en medtävlare i semi och föll illa, skadade ena fotleden och fördes till sjukhus.

ANNONS

Christie kämpade sig dock tillbaka till tisdagens tävlingar på 1000 meter, hennes sista chans till en olympisk medalj. Men i heat 5 föll hon strax efter starten. Heatet startade om och det syntes hur ont hon hade. Trots det tog hon sig hårt kämpande fram till en andraplats i mål vilket skulle gett en kvartsfinalplats. Men samtidigt som hon bars ut i en tränares armar, hon kunde inte gå på sin fotled, diskades hon för att ha varit för tuff mot en medtävlare.

Inte konstigt att hon fått epitetet Storbritanniens mest otursförföljda olympier.

TT

ANNONS