Andy Murray vill byta namn på Margaret Court Arena

Andy Murray vill se ett namnbyte på Margaret Court Arena – där Australian open spelas. Anledningen är de homofobiska kommentarer tennislegendaren arenan är döpt efter yttrat.
– Tennisen står inte för hennes värderingar, säger han till Pride Life.

ANNONS
|

2003 valde det australiska tennisförbundet att döpa om en av huvudarenorna under grand slam-tävlingen Australian open.

Show Court One, som invigdes 1988, har sedan dess hetat Margaret Court Arena. Detta för att hylla en av tidernas mest framgångsrika spelare.

Margaret Court lade av med tennisen 1977 och kunde då stoltsera med sanslösa 24 grand slam-titlar i singel.

Men namnet på arenan har den senaste tiden varit ett hett diskussionsämne.

Sedan 1995 har Court varit aktiv som pastor i sin egna kyrka, Victory Life Centre i Perth, och vid flera tillfällen har hon uttryck sig kontroversiellt gällande hbtq-rörelsen.

ANNONS

– Den litteratur och allt annat som finns tillgängligt i dag når in i barns huvuden. Det är klart att man kan börja fundera kring om man är kille eller tjej. Det är djävulens verk. Det är vad Hitler gjorde och det är vad kommunismen gjorde. De tog sin i huvudet på barnen, ska hon sagt 2017 enligt Sydney Morning Herald.

Margaret Court.
Margaret Court. Bild: ACTION IMAGES

Stjärnan: Byt namn på arenan

De kontroversiella uttalandena har fått många tennisspelare att reagera kraftigt. Andy Murray har spelat final i Australian Open vid fem tillfällen, enligt honom är Courts åsikter en distraktion för tävlingen.

– När du kommer till Australian Open vill du koncentrera dig på tennis. Courts åsikter avleder fokuset, säger han till Pride Life.

Murray tycker ett namnbyte vore på sin plats.

– När det kommer till att byta namn på arenan. Ja, det är något de borde överväga. Jag vet inte vem det är som bestämmer det, men jag tycker inte tennisen står för hennes värderingar.

Firades tidigare i år.

Australiska tennisförbundet bjöd in Margaret Court till årets tävlingar i februari, detta för att fira att det var 50 år sedan hon vann samtliga grand slam-titlarna 1970.

Förbundet poängterade dock att man inte håller med om hennes värderingar och flera tennisspelare. Enligt Murray ska Margaret Court fått ett ljummet mottagande, samtidigt som flera spelare tog avstånd från hennes åsikter.

ANNONS

– Flera spelare har verkligen tagit ställning, vilket är en positiv sak.

ANNONS