Andy Murray gör comeback, i dubbel, ett halvår efter uttåget i Australian Open. Arkivbild.
Andy Murray gör comeback, i dubbel, ett halvår efter uttåget i Australian Open. Arkivbild.

Andy Murray tillbaka som dubbelspelare

Räkna inte bort Andy Murray än. Tennisstjärnan är tillbaka som dubbelspelare och öppnar upp för att spela Wimbledon.

ANNONS
|

Det blir på ATP-turneringen på Queens i London som Andy Murray gör sin comeback. Den 32-årige britten har inte spelat sedan Australian Open i januari och såg ut att kanske behöva lägga ner sin proffskarriär. Men efter en lyckad höftoperation är Murray alltså redo för spel igen.

- Queens har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. Det är där jag vann min första ATP-match och tog min första titel i Storbritannien, och på gräs. Det är platsen där jag har haft mest framgång, säger Murray.

ANNONS

Återkomsten blir, initialt, som dubbelspelare. Hans partner är spanjoren Feliciano López.

- Jag är inte redo för att spela singel ännu, men har inte känt någon smärta på några månader. Jag har gjort framsteg på träningarna och i träningsmatcher, och det här är nästa steg för att ta mig tillbaka till touren, säger han.

Tävlingen på Queens börjar måndagen 17 juni, bara två veckor innan Wimbledon drar igång. Murray – som har vunnit Wimbledon två gånger (2013 och 2016) och även tagit OS-guld i singel på samma gräs (2012) – har tidigare öppnat för spel på nytt i den klassiska grand slam-turneringen.

- Jag är rätt säker på att jag ska kunna spela dubbeln, sade Andy Murray i slutet av maj.

TT-Reuters

ANNONS