Malmö FF:s nye tränare Daniel Andersson fick se laget förlora fjärde raka matchen, nu mot Hammarby.
Malmö FF:s nye tränare Daniel Andersson fick se laget förlora fjärde raka matchen, nu mot Hammarby.

Andersson: "Klart det har varit tufft"

Daniel Andersson hoppades på en vänding mot Hammarby. I stället blev det fjärde raka förlusten.

ANNONS
|

Daniel Andersson andades tungt. Inte för att matchen på Tele2 arena varit "intensiv och tät", utan för att den tunga perioden just hade förlängts med ytterligare ett nederlag.

Med 2–3-förlusten borta mot Hammarby har förra säsongens allsvenska mästarlag tre raka förluster i serien och dessutom ett tungt 0–3-möte med Djurgården i cupfinalen.

- Klart det har varit tufft. Först förlorade vi cupfinalen och sedan åkte vi på torsk mot Trelleborg, och Magnus (Pehrsson) fick lämna, sade han.

ANNONS

- Det har varit mycket. Men vi samlade ihop oss till denna match och gjorde allt vi kunde, men det spelade ingen roll. Nu sitter man här med noll poäng.

"Tjatigt"

Trots förlusten ansåg Andersson att prestationen var ett steg åt rätt håll.

- Vi visste var de skulle vara sårbara och där straffade vi dem flera gånger. Det är jag nöjd med. Vi gjorde två mål på bortaplan mot Hammarby och det ska räcka till seger, men nu gjorde det inte det.

Lagkapten Markus Rosenberg:

- Det börjar bli tjatigt... Vad säger man? Jag tycker, hur tråkigt det än är, att det var ett steg framåt. Vi hade 2–1 och hade ganska bra kontroll. Sedan åkte vi på 2–2, tittade för mycket boll i stället för att spela och sedan kom utvisningen, sade han.

ANNONS

- Det var ett Hammarby i flyt och ett Malmö FF som inte var i flyt, och så blev det 2–3.

"Bättre"

Søren Rieks, som var inblandad i Malmös båda mål, tyckte att det var lagets oförmåga att ta vara på chanserna som gjorde att Hammarby vände till seger.

- Vi var smarta med bollen. Vi var bra på att skapa chanser, att komma till bra lägen på deras planhalva men tyvärr fick vi inte tillräckligt med utdelning på det, sade han.

- Vi ledde två gånger och då måste man göra det bättre.

Hur Malmö FF – elva poäng på tio matcher – ska vända den negativa trenden hade Rieks inget svar på.

ANNONS

Daniel Andersson hade däremot bilden klar för sig.

- Det är bara hem och träna på försvar, sade klubbens nye tränare, som tidigare i veckan ersatte Magnus Pehrsson.

TT

ANNONS