Alexander Zverev. Arkivbild.
Alexander Zverev. Arkivbild. Bild: Frank Franklin II/AP/TT

Alexander Zverev får miljonböter – misstänkt misshandel

Tennisstjärnan Alexander Zverev anklagas för att ha misshandlat sin ex-flickvän. Nu har han fått en böter på över fem miljoner kronor, rapporterar The Guardian.

ANNONS
|

Tennisstjärnan Alexander Zverev misstänks för att ha misshandlat sin före detta flickvän under ett bråk i maj 2020.

Böter på över fem miljoner

Nu har en domstol i Berlin utfärdat ett föreläggande om 90 dagsböter à 60 000 kronor. Totalt cirka fem miljoner kronor, rapporterar tidningen The Guardian.

Enligt tysk lag kan ett strafföreläggande utfärdas när åklagarkammaren anser att ett fall är relativt enkelt, det finns övertygande bevisning och en rättegång inte är nödvändig.

Nekar till anklagelserna

Alexander Zverev har nekat till anklagelserna och har bestridit böterna. Hans försvarsadvokat Schertz Bergmann uttalade sig under tisdagen:

”Förfarandet är skandalöst, det kan inte vara fråga om ett rättvist, konstitutionellt förfarande. Zverev kommer att vidta åtgärder mot detta med alla möjliga medel.”

ANNONS

Domstolen kommer nu att höra de inblandade en gång till. Då Zverev nekar till anklagelserna är det troligt att det kommer leda till en offentlig rättegång.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS