Johan Segui.
Johan Segui. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

AIK-profilen Johan Segui drabbad av stroke

AIK-profilen Johan Segui har drabbats av en stroke, meddelar AIK Bandy på sin Instagram. Efter lagets match mot Bollnäs fördes han till sjukhus och vårdas nu av sin fru i hemmet. ”Vi önskar vår klubbchef snabbt tillfrisknande”, skriver AIK Bandy.

ANNONS
|

Johan Seguis koppling till AIK är stark. Sedan tidigare har han varit aktiv på flera styrelseposter inom fotbollssektionen, där han bland annat varit ordförande.

Segui har även haft förtroenderoller i AIK Ishockey, och sedan början av denna säsong är han klubbchef för AIK Bandy.

Efter en match mellan AIK Bandy och Bollnäs under torsdagen drabbades han av en stroke. Segui fick då föras till sjukhus i Stockholm.

”Han har nyligen fått komma hem men är naturligtvis både medtagen och i behov av lugn och ro en tid framöver”, skriver föreningen i ett inlägg på Instagram.

I hemmet vårdas han nu av sin hustru. Därifrån skickar han en hälsning till lagets supportrar och andra som visat sitt stöd.

ANNONS

”Johan vill tacka till alla som har hört av sig att han uppskattar stödet mycket. Han vill också tacka damlaget för den fina insatsen i går. De som känner Johan vet hur jobbigt han har det att inte följa sitt älskade AIK på nära håll, men snart är vi där igen”, skriver AIK Bandy.

Till inlägget har en rad stöttande hälsningar trillat in. Flertalet människor önskar att Segui ska krya på sig – och så även en av lagets seriekonkurrenter.

”Vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande för Johan och att vi snart ses när det vankas matcher framöver. Krya på dig!”, har Västerås Bandy kommenterat inlägget.

ANNONS