Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild. Bild: PÄR OLERT
Arkivbild. Bild: PÄR OLERT

Abrahamsson fortsatt straffspöke i mål

Det verkar helt enkelt som att Häcken-målvakten Peter Abrahamsson har en straffaura som är omöjlig att komma runt. Det kan även AFC Eskilstuna skriva under på efter straffmissen under söndagen.

Häcken hade innan matchen mot Sörmlandslaget på söndagseftermiddagen haft flera straffar mot sig under årets allsvenska säsong – tre av dem räddade av Abrahamsson. Inte heller Eskilstuna lyckades sätta straffen, som var orsakad av Abrahamsson själv, i krysset. Visserligen ingen räddning, då bollen tog i ribban – men en missad straff är likväl en missad straff.

Att straffskytten på något sätt skulle påverkas av Häcken-målvaktens tidigare bragder, att räddningarna skulle kunna skapa en extra press, är förmodligen inte en avgörande anledning till att bollarna inte gå in, menar Abrahamsson.

– Nja, jag vet inte. Kanske lite? De kanske har koll på det... Men det är tveksamt, va?, säger han.

"Plötsligt händer det"

Men vad är det han gör där i mål? En räddad straff mot Malmö, därefter en mot Sundsvall och sedan mot Malmö igen. Och så Eskilstunas ribbträff under söndagen ...

– Det är bara att försöka se till vem som ska lägga straffen. Sen om man kan känna igen något mönster sedan tidigare... Om det går att läsa honom.

Abrahamsson menar att det inte nödvändigtvis handlar om ren skicklighet.

– Jag har väl haft lite tur. Det är svåra lägen, så det gäller att chansa rätt. Plötsligt händer det, säger han.

I och med det gula kort som Abrahamsson ådrog sig mot Eskilstuna är han avstängd mot Falkenberg i nästa omgång. Kanske dags för Christoffer Källqvist att kliva tillbaka in mellan stolparna då?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.