Aaron Donald är defensive end för Los Angeles Rams.
Aaron Donald är defensive end för Los Angeles Rams. Bild: Jae C. Hong

Aaron Donald anklagades för misshandel efter att ha hjälpt offret

En man anklagade NFL-stjärnan Aaron Donald för att ha misshandlat honom utanför en klubb. Övervakningsfilm från händelsen visar dock att Donald försökte stoppa misshandeln – vilket har lett till en offentlig ursäkt.
– Jag ville göra det här uttalandet offentligt. Och be om ursäkt till Aaron för vad han fått gå igenom, för jag vet nu att det här inte var han, meddelar offret via sin åklagare.

ANNONS

Tidigare i veckan anklagades en av den amerikanska fotbollens största stjärnor, Aaron Donald, för att ha misshandlat en man utanför en nattklubb i Pittsburgh.

Mannen, vid namn DeVincent Spriggs, polisanmälde 29-årige Donald för misshandel efter att Spriggs fått en hjärnskakning, ett bruten ben i ögonhålan, en bruten näsa, en armskada och ett rivsår som krävde 16 stygn.

Nu visar övervakningsfilm att Los Angeles Rams-spelaren Aaron Donald inte var den som orsakade skadorna. Tvärtemot så var det stjärnan som kom till Spriggs undsättning och stoppade en pågående misshandel.

Det har fått den klagande parten att dra tillbaka anklagelserna.

ANNONS

– Jag ville göra det här uttalandet offentligt. Och be om ursäkt till Aaron för vad han fått gå igenom, för jag vet nu att det här inte var han, meddelade Spriggs genom sin advokat Todd Hillis till lokala medier i Pittsburgh.

Efter att ha sett videoklippet har man ändrat uppfattning om händelsen och menar att gärningsmannen liknade Aaron Donald, som är 185 centimeter lång och väger 129 kilogram.

– Vi gjorde dessa anklagelser offentligt, så jag tror att när jag väl fick informationen om att det inte var han, så tror jag att jag borde gå ut offentlig med det också och göra det hellre nu än senare, säger Hillis.

En annan historia: ”Helvetet brakade loss”

I ett lokalt radioprogram delgav Donalds försvarsadvokat Casey White sin parts version och orsak till tumultet.

– Herr Spriggs börjar gå mot Aaron, och han ropar, han är full och han är aggressiv. Aaron ser något i hans högra hand, och tror först att det är ett vapen.. men det är en flaska, en lång alkoholflaska. Och denna mannen går mot Aaron och svingar med sin högra hand, och Aaron duckar. Flaskan snuddar vid Aarons huvud – Aaron har en bula på huvudet från flaskan. Och det är då som hela helvetet brakar loss.

ANNONS

Övervakningsfilmen visar inte den delen av Whites återberättande. Aaron Donald syns däremot slita sig fram bland flera människor som omringat Spriggs, varav en man delar ut flera sparkar mot honom.

– Donald går fram till högen var denna kampen pågår, och han börjar slita bort folk och försvarar herr Spriggs. Han räddade faktiskt Spriggs från fler skador, säger Casey White.

Donald röstades fram till årets bästa defensiva spelare i fjol för den tredje gången i sin karriär. Han valdes av Los Angeles Rams med det 13:e valet i 2014 års draft.

Lokalpolisen i Pittsburgh har meddelat att de fortfarande granskar övervakningsvideon och annat bevismaterial, och väljer att inte uttala sig mer.

ANNONS