Elfsborgs Lasse Nilsson (9) jublar efter att ha kvitterat till 4-4 mot Östersund.
Elfsborgs Lasse Nilsson (9) jublar efter att ha kvitterat till 4-4 mot Östersund.

4–4 efter två galna vändningar i Borås

Elfsborgs tappade 2–0 mot Östersund till 2–4 under sista halvtimmen. Och Boråslaget var en man mindre. Men på tilläggstid gjorde inhopparen Lasse Nilsson två mål – och fixade 4–4.

ANNONS
|

Det var en vanvettig målexplosion. Fem mål under slutkvarten gjorde att känslorna åkte kors och tvärs, upp och ner på Borås Arena.

När allt var färdigt stod 4–4 på ljustavlan i den försommarlika majkvällen. Spelare och tränare visste inte vad de kände och tyckte.

Östersundstränaren Graham Potter, som hade bytt in tre spelare som var inblandade i samtliga mål när gästerna vände 2–0 till 2–4:

- Jag var stoltare än jag någonsin har varit över ett fotbollslag, fram till tilläggstiden. Slutminuterna var totalt vansinne.

ANNONS

Elfsborgs inhoppare Lasse Nilsson, som var huvudpersonen i det galna som hände när klockan hade passerat 90 minuter:

- Jag är besviken över att vi inte lyckades vinna en sådan här match. Men samtidigt, eftersom vi var totalt utspelade i andra halvlek, får man ändå vara nöjd med att vi får med oss en poäng.

Inhopparnas kväll

Lasse kom in i 71:a minuten när Österund hade startat sin märkliga vändning. Inbytte Johan Bertilsson hade nyss gjort 2–1 och tänt hoppet för ÖFK. Nästa avbytare Salisu Abdullahi Gero spelade läckert fram Saman Ghoddos till kvitteringen. Och efter att Elfsborgsbacken Jörgen Horn blivit utvisad gjorde halvtidsinbytte Jamie Hopcutt två mål, varav ett på straff.

De rödklädda sprang runt och jublade efter 4–2-sparken som borde ha varit ett segermål.

Lasse Nilsson:

- Jag försökte ingjuta mod. Jag gjorde mitt för skrika igång laget även om man knappt trodde på det. Vi hade hamnat extremt lågt och det var inte konstigt att chanserna och målen kom för Östersund.

ANNONS

Till slut fanns bara de fyra tilläggsminuterna kvar för Elfsborg som spelade i numerärt underläge.

- Vi skickade upp Jon Jönsson och hade bytt in Lasse Nilsson och hoppades vinna en duell. Och det var precis vad som hände, sade Elfsborgstränaren Magnus Haglund.

”Allt att förlora”

Nilsson rullade in 3–4 från nära håll i 91:a minuten. Och i 94:e lämnade Per Frick med en blick och en nick över ansvaret till Nilsson att slå en straffspark.

- Jag var inte uppskriven som straffskytt och det är aldrig kul att slå en straff i slutminuten, sade Lasse Nilsson. Man har liksom allt att förlora.

Men han var lugn och sparkade in 4–4 utan att tveka.

- Jävligt starkt av Lasse att sätta den, sade Haglund. Jag är besviken över att vi tappade 2–0-ledningen. Men det visar på en ruggig moral att komma tillbaka efter att ha spelat så dåligt. Och det är med stolthet man ser att vi tog en poäng till slut.

ANNONS
TT

ANNONS