Vivianne Miedema har gjort 60 mål för Nederländerna.
Vivianne Miedema har gjort 60 mål för Nederländerna.

22-åringen historisk när Nederländerna vann

Bara 22 år gammal – men redan historisk. Med sin 60:e fullträff i landslaget slog Vivianne Miedema det nederländska målrekordet i 3–1-vinsten mot Kamerun.

ANNONS
|

Nederländerna fick kritik för sitt knaggliga anfallsspel efter 1–0-vinsten i premiären mot Nya Zeeland.

Mot Kamerun såg det något bättre ut för de regerande Europamästarna, som efter två inledande vinster nu är klara för åttondelsfinal i VM.

För Arsenalstjärnan Vivianne Miedema fortsätter dock det offensiva spelet att gå som på räls. Med sina två mål mot Kamerun blev hon den bästa måskytten genom tiderna i Nederländerna. Bara 22 år gammal har hon nu gjort 60 mål på 77 landskamper.

- Det kommer att firas men inte på något stort sätt, men det kommer att pratas om det. Det är en speciell upplevelse för mig. Det är VM, du gör mål, så jag tycker att man kan fira och bli lite galen, säger hon.

ANNONS

"Hade slagit vad med min bror"

1–0-målet kom efter ett klassanfall. Shanice van de Sanden slog ett precist inlägg från högerkanten och Miedema behövde bara sätta dit pannan för att ge Nederländerna ledningen.

22-åringen ordnade även slutresultatet 3–1 i den 85:e minuten efter att ha tagit sig in i mitten från vänsterkanten och skjutit in rekordmålet. Något hon firade med en volt.

- Jag hade slagit vad med min bror om att jag skulle göra en volt på planen. Det kanske inte händer igen nästa gång. Ingen mer gymnastik, säger Miedema.

Manon Melis hade det tidigare målrekordet på 59 mål.

TT

ANNONS