21 sportevenemang du inte får missa sommaren 2017

ANNONS
|

Förra sommaren var galen för alla som gillar sport, med fotbolls-EM för herrar i Frankrike och OS i Rio, som höjdpunkter.

Sommaren 2017 bjuder inte på något olympiskt spel, men misströsta inte. Flera av Sveriges allra största idrottsstjärnor kommer att mäta sina krafter med den övriga världseliten. Och om du bor i, eller i närheten av, Göteborg finns det massor att se fram emot.

U21-EM i Polen

Redan den 16 juni drar U21-EM i fotboll igång i Polen. Sverige ska försöka försvara guldet från 2015, när John Guidetti & Co. överträffade alla förväntningar och blev bäst i Europa.

Sedan rullar det på några av årets största turneringar i golf och tennis. Ridsports-EM i Göteborg, VM i friidrott i London och i Budapest avgörs sim-VM under den andra halvan av juli. Och håll tummarna för att Sveriges damlandslag i fotboll spelar EM-final på FC Twente Stadion, i Nederländerna den 6 augusti.

ANNONS

Spännande avslutning

Sommaren avslutas med två högintressanta VM-kvalmatcher för det svenska herrlandslageti fotboll. Sverige möter Bulgarien och Vitryssland på bortagräs i månadsskiftet augusti-september.

Kolla in bildspelet högst upp i artikeln, där finns 21 höjdare du inte får missa i sommar.

ANNONS