17 skadade när rallybil rammade publiken

17 personer skadades när en rallyförare tappade kontrollen och rammade publiken med sin bil i spanska Cantabria sent på fredagen.

ANNONS
|

Det var under ett rally i regionen Cantabria i norra Spanien som en av de tävlande bilarna kraschade rakt in i en barriär längs vägkanten där publik befann sig.

Enligt flera lokala medier skadades 17 personer i olyckanvarav elva fick föras till sjukhus med sjukvårdstransport, resterande sex kunde få hjälp eller ta sig till sjukhus på egen hand.

Enligt nyhetsbyrån AP ska en av de skadade ha brutit en arm, en kvinna ådrog sig flera svåra skador och ytterligare en i publiken tvingades till en amputation till följd av olyckan.

Enligt lokala medier ska kvinnan ha förts till sjukhus med ambulanshelikopter.

ANNONS

Ingen ska ha ådragit sig livshotande skador i samband med kraschen.

Olyckan föregicks av kraftigt regn, vilket gjorde underlaget svårbemästrat. Föraren tappadekontrollen över sin bil och körde rakt igenom skyddsbarriären och in i publikmassan.

Händelsen var inte den första motorsportsrelaterade olyckan i Spanien under fredagen. Tidigare samma dag meddelades att racingstjärnan i MotoGP, Luis Salom, avlidit efter en svårkrasch i Barcelona.

LÄS OCKSÅ:Stjärnan omkom i våldsam dödskrasch

Tävlingarna i Cantabria avbröts efter olyckan, men ska enligt uppgift ha återupptagits under lördagen.

ANNONS