Jonah Kusi-Asare lämnar AIK för Bayern München.
Jonah Kusi-Asare lämnar AIK för Bayern München. Bild: Henrik Montgomery/TT

16-årige supertalangen klar för Bayern München

AIK:s 16-årige fotbollstalang Jonah Kusi-Asare säljs till storklubben Bayern München. Det bekräftas nu av Solnaklubben.

ANNONS
|

"Det är med både glädje och sorg som vi konstaterar att Jonah nu lämnar oss. Vi hade gärna sett honom utvecklas i AIK, men situationen i klubben och spelarens vilja att utforska detta äventyr ledde till att Bayern Münchens bud accepterades. Det ska också sägas att erbjudandet som accepterades är det högsta någonsin för en så ung spelare från allsvenskan", säger sportchefen Thomas Berntsen i ett pressmeddelande.

Enligt medieuppgifter är affären värd cirka 75 miljoner kronor inklusive bonusar. AIK skriver att nettoresultatet i utgångsläget understiger 40 miljoner kronor, men att det kan bli mer vid utfall av "villkorsbaserade transfersummor".

Kusi-Asare har varit ryktenas man i vinter och AIK bekräftade tidigare i veckan att man förhandlar med en annan klubb om en försäljning.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS