12 kvinnor anklagar Deshaun Watson för sexuella övergrepp

I förra veckan kom nyheten att tre kvinnor stämmer NFL-stjärnan Deshaun Watson för sexuella övergrepp. Nu rapporterar flera amerikanska medier, bland annat ESPN, att ytterligare nio kvinnor valt att träda fram med liknande anklagelser.

ANNONS
|

Houston Texans storstjärna Deshaun Watson har hamnat i rejält blåsväder. Förra veckan kom beskedet att tre kvinnor stämmer quarterbacken för sexuella övergrepp.

Samtliga övergrepp ska skett i samband med att de masserat honom. En kvinna anklagade, enligt CNN, Watson för att ha tvingat henne utföra oralsex. Samtidigt som Watson ska gjort klart henne att han kan både gynna och förstöra hennes karriär.

Innan det blev känt vad han anklagats för gick Deshaun Watson ut på Twitter och dementerade att han på något sätt ska betett sig illa mot någon kvinna. Detta gjorde han efter att advokaten Tony Buzbee gått ut på sociala medier och meddelat att man valt att stämma Deshaun Watson.

ANNONS

LÄS MER:NFL-stjärnan Deshaun Watson anklagas för sexuella övergrepp

Ytterligare nio kvinnor anklagar Watson

Nu rapporterar amerikanska medier, bland annat sportkanalen ESPN, att det kommit in ytterligare anklagelser mot Deshaun Watson.

Rättare sagt nio stycken, vilket innebär att totalt 12 kvinnor nu anklagar stjärnan för sexuella övergrepp eller sexuella trakasserier. De senaste fem anklagelserna ska enligt ESPN kommit in under måndagen. Återigen är det i samband med massage som händelserna ska ägt rum.

Ett av tillfällena ska varit så sent som i mars 2021. Flera av anklagelserna gör gällande att han ska rört kvinnorna med sitt könsorgan. En kvinna anklagar honom för att ha tafsat på henne och försökt tvinga henne till oralsex.

I sitt uttalande på Twitter skrev Deshaun Watson att Tony Buzbee, som alltså företräder de 12 kvinnorna, hade föreslagit en förlikning på sexsiffrigt dollarbelopp.

Vilket Buzbee bekräftade under en presskonferens.

– Vi ville lösa detta utan en rättegång, utan publicitet. Vi visste att så fort vi lämnade in en stämningsansökan så skulle det bli offentligt enligt konstitutionen i Texas. Vi ville undvika det, säger han.

Buzbee menar dock på att man möttes av arrogans från Watsons läger.

Advokaten: ”Meritlösa anklagelser”

Deshaun Watson gick som sagt ut och dementerade att han ska gjort något mot någon kvinna innan det blev känt vad anklagelserna gjorde gällande.

ANNONS

Hans advokat Rusty Hardin uttalade sig kring anklagelserna i fredags.

"Jag står helt bakom (Deshaun Watson) honom mot vad vi anser är meritlösa anklagelser. Vi kommer dock att vänta med att kommentera i detalj tills vi har slutfört vår granskning av de många pågående anklagelserna från Buzbee. Vi kommer att svara nästa vecka”, sa han sagt enligt Fox Sports-journalisten Mark Berman.

Houston Texans meddelar att man tar anklagelserna mot Deshaun Watson på stort allvar.
Houston Texans meddelar att man tar anklagelserna mot Deshaun Watson på stort allvar. Bild: Phelan M. Ebenhack

Houston Texans: ”Tar det på allvar”

Förra veckan, alltså innan de nya anklagelserna, gick även Houston Texans ut med pressmeddelande.

"Vi blev medvetna om en civilrättslig process som involverade Deshaun Watson genom ett inlägg på sociala medier (advokatens inlägg under tisdagen).

Det här är första gången som vi hört talas om det här och vi hoppas kunna veta mer inom kort. Anklagelser av den här sorten, mot vem som helst inom organisationen, tar vi på allvar. Vi inväntar ytterligare information innan vi gör ytterligare uttalanden”, meddelade Houston Texans enligt amerikanska CBS.

Förra veckan meddelade även NFL att man har valt att inleda en utredning i ärendet.

ANNONS