Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Västra Frölunda IF
Bild: Västra Frölunda IF

Västra Frölunda spelar i division 1 säsongen 2021

Västra Frölunda är klara för spel i division 1. Returmötet mot Åtvidaberg blev ett drama där ÅFF var ett mål från avancemang.
– Jag känner mig som 85 år nu, säger VF:s tränare Fredrik Björck efter matchen.

Västra Frölunda hade ett gyllene läge inför returmötet med Åtvidaberg i kvalet till division 1 efter 2–0 hemma på Ruddalen.

Det började bra också på Kopparvallen. 1–0 till Frölunda genom Ofori efter sju minuter. Men sen blev VF allt mer passiva.

– Alla tränare i alla tider har sagt åt sina spelare i de här lägena: backa inte hem! fortsätt pressa på! Men det sitter i ryggraden att ta det säkra före det osäkra, säger tränare Fredrik Björck efter matchen.

Åtvidaberg utnyttjade läget och hade innan halvtidsvilan kvitterat genom Simon Sandholm. Då behövdes tre mål till för att östgötarna skulle ta division 1-platsen.

Dramatik ända in i det sista

Simon Bragg gjorde sen både ett och två i den andra halvleken och ÅFF hade en kvart på sig att göra det sista målet som behövdes. En mycket lång kvart för bland andra tränaren Fredrik Björck:

– Fyfan! Jag är 85 år gammal nu, det är det sjukaste jag varit med om, säger han efter matchen.

Hampus Furublad, som gjorde mål i det första mötet, var förstås lycklig efteråt.

Vad betyder avancemanget?

– Det är jättekul och otroligt stort, framför allt att som lagkapten få med alla på samma tåg. Vi är ett väldigt starkt lag som håller ihop. När de gör mål är det lätt att tänka att ”nu går det åt helvete” men vi fortsätter stå upp för varandra, säger Hampus Furublad.

Kommer du ha någon röst kvar imorgon?

– Efter en halvtimme är halva rösten borta så det är nog rätt kört faktiskt!

LÄS MER: Här är årets Göteborgselva i herrarnas division 2