Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Swishkampanjen bar frukt – rivalen bidrog till klubbens nya gräsklippare

Gräsklipparen bet i gräset, samtidigt som lagkassan gapade tom. Då gick Säve SK ut och bad samhället om pengar till en ny. På ett dygn fick man ihop nästan 18 000 kronor – och därmed en ny gräsklippare.
– Det gör att man som tränare och styrelsemedlem får lite mer energi, säger Johan Misuri som sitter i Säves styrelse.

Säve SK bedriver verksamhet på två planer, en som kommunen sköter om och en som föreningen själv klipper. För att kunna göra det behöver man naturligtvis en fungerande gräsklippare, därför var paniken total när gräsklipparen gick sönder och lagkassan gapade tom. Svaret blev en Swishkampanj, något som Hela Hisingen var först att berätta om.

– Jag startade upp kampanjen på kvällen klockan 20.00 och delade den på min Facebooksida och i några grupper, säger Johan Misuri i föreningens styrelse.

Ett dygn senare hade kampanjen dragit in nästan 18 000 kronor.

– Det blev bra spridning på den. Jag tror att det underlättade att det var en insamling mot ett tydligt mål. Det kommer gå till en gräsklippare och det är inga krusiduller.

Ytterligare två dygn senare stod gräsklipparen på plats.

– Den fungerar bra har jag hört. Totalt fick vi 95 olika Swishbetalningar på belopp mellan 50 och 1 200 kronor. Alla bidrag är imponerande men att någon la över 1 000 spänn är häftigt, säger Johan Misuri.

Fick stöd av lokalrivalen

En av de större betalningarna kom dessutom från ett lite oväntat håll. En av lokalrivalerna – Backatorp IF – bidrog med en betydande summa.

– De sa att det var ett bra sätt att hjälpa en klubb som var i en situation som ens egen klubb hade kunnat hamna i. Det är bra med lite byanda, det är svårt för ideella föreningar.

Vad hade ni för förväntan när ni startade kampanjen?

– Jag satte målet 15 000 kronor men trodde inte riktigt på det. Jag tänkte att om vi skulle vi få in runt 10 000 på ett par veckor hade det varit bra, säger han och fortsätter:

– Det är jättekul. Det visar att folk bryr sig om det vi gör. Sån här uppskattning gör att man som tränare och styrelsemedlem får lite mer energi och tycker att det är kul att fortsätta med det.