Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Qviding årets förening i fotboll i Göteborg

De har gjort en stark comeback efter en motig tid. För detta, och mycket mer, prisas Qviding FIF som årets förening 2020 av Göteborgs Fotbollförbund.
– Det var väldigt hedrande, säger klubbens ordförande Carl-Magnus Strömberg.

Efter att ha lagt en tung tid bakom sig har Qviding FIF växlat upp och blivit ett lag som etablerat sig allt högre upp bakom den absoluta eliten i Göteborgsfotbollen. Herrarna har marscherat upp till division 1 och hoppas kunna ta en mer framskjuten placering i år jämfört med förra året då man tampades i botten. Damerna hoppas vara med bland de som krigar för en plats i Elitettan.

Klubbens ekonomiska bekymmer som bland annat gjorde att herrarna tvångsdegraderades 2017 är inte längre ett problem. Vägen dit har krävt mycket kraft från hela föreningen och det är för detta arbetet, med mera, som Qviding utses till årets förening i Göteborg av stadens fotbollförbund.

"Föreningen driver ett omfattande arbete för positiva värderingar och attityder i sin verksamhet och i samhället. Något som visar sig såväl i styrdokument som i den praktiska verksamheten. Det är genom ett stort engagemang, mycket driv och med många olika satsningar för ökad inkludering som föreningens värdegrund levandegörs såväl på som vid sidan av fotbollsplanen”, skriver GFF.

Qviding utsågs till årets förening av GFF på förbundets årsmöte under tisdagen. Något klubbens ordförande Carl-Magnus Strömberg inte var beredd på.

– Jag blev lite chockad. Jag blev tagen av stunden och det var väldigt hedrande med de fina orden, säger Strömberg.

Strömberg vill fortsätta

Han berättar att flera andra föreningar gratulerade Qviding till utnämningen och deras fina arbete de senaste åren. Carl-Magnus Strömberg har varit ordförande i ett år men verksam i Qviding i 15 år. Han väljer att lyfta fram klubbens gemenskap som en stor anledning till att föreningen utsetts till årets förening.

– Det är väldigt många fina personer i klubben – inte bara på kansliet utan även bland ledare som är otroligt skickliga. Under några år saknade vi gemenskapen men den har vi lyckats få till på Härlanda Park (Qvidings hemmaborg).

Nu vill Qviding fortsätta att utvecklas och hoppas inte bara kunna prata om hur man ska klara ytterligare en tid med coronaviruset som ett moln över verksamheten.

– Detta är ett fint kvitto på att vi gör mycket saker bra men vi är inte färdiga, säger Carl-Magnus Strömberg.