Apelsinplan i Västra Frölunda är en av sju planer som nu snöröjs av Göteborgs stad.
Apelsinplan i Västra Frölunda är en av sju planer som nu snöröjs av Göteborgs stad. Bild: Privat

Kommunen snöröjer fler planer efter fotbollklubbarnas ilska

Efter lokalklubbarnas kritik kring snötäckta konstgräsplaner agerar kommunen. Göteborgs stad snöröjer nu ytterligare sju planer.
– Vi har valt planer efter bokningsefterfrågan, säger Emir Slavotic, avdelningschef för anläggning på Idrotts och föreningsförvaltningen.

ANNONS
|

I måndags skrev GP om hur flera lokalklubbar protesterat på Facebook mot att bara 11 av Göteborgs 41 kommunala konstgräsplaner snöröjs.

Efter ett möte i början av veckan togs i torsdags beslutet av förvaltningsledningen att snöröja ytterligare sju planer.

– Vi har hanterat frågan redan under förra veckan då vi konstaterade att vintervädret håller i sig, säger Emir Slavotic.

– De här sju planerna vi har lagt till har vi valt efter bokningsefterfrågan och hur de är utspridda i staden.

LÄS MER:Efter fotbollsklubbarnas påtryckning – fler planer kan snöröjas i Göteborg

Konstgräsplanerna som nu blir spelbara är: Backavallen, Gunnaredsplan, Karl-Johans Torg, Heden (plan 3), Apelsinplan, Ruddalen (plan 2) och Färjenäsplan.

ANNONS

Nytt beslut om ny snö faller

Snöröjningen av de sju planerna är dock bara en temporär lösning. Om ny snö faller behövs ett nytt beslut från Göteborgs stad.

– Det är ett beslut vi får ta då. Det finns naturaspekter att ta hänsyn till. Vi valde till exempel inte de nya planerna, för att vi har fått rekommendationer från leverantörerna att inte snöröja under det första året då planerna behöver sätta sig, säger Slavotic.

Emir Slavotic är avdelningschef på Idrotts och föreningsförvaltningen. Bild: Göteborgs stad
Emir Slavotic är avdelningschef på Idrotts och föreningsförvaltningen. Bild: Göteborgs stad Bild: Göteborgs stad

Uppmaningen från de 70-tal klubbar som slutit upp i Proletären FF:s protest har varit att få samtliga 41 kommunala planer snöröjda. Emir Slavotic menar att det är möjligt, men att Göteborgs stad har såväl miljö och ekonomi att ta hänsyn till.

– Det har bara varit tre, fyra klubbar som har kontaktat oss direkt. Den här insamlingen har krävt att alla planer röjs, och det är såklart genomförbart. Men det handlar om ekonomi och naturpåverkan, säger Emir Slavotic.

ANNONS