Göteborgs FF, här i sitt blåa bortaställ, hoppas ta tre poäng i hemmamötet med Nittorp.
Göteborgs FF, här i sitt blåa bortaställ, hoppas ta tre poäng i hemmamötet med Nittorp. Bild: Johan Persson

GFF ovana förlorare – vill tillbaka på segerspåret

Efter två år som topplag i division 2 har Göteborgs FF vant sig vid att sällan förlora. Som nykomling i ettan har det dock blivit två förluster i rad inför mötet med Nittorp – en trend försvarskuggen Linn Blom vill sätta stopp för.
– Vi måste förstå att vi inte kan vara bollförande varje match, säger hon.

ANNONS
|

Tre omgångar in i division 1 har Göteborgs FF redan förlorat lika många matcher som man gjorde på hela fjolårssäsongen. Uppflyttningen har inneburit en tuffare vardag – och har, menar mittbacken Linn Blom, tvingat laget till en förändrad inställning.

– Jag är inte stressad och tror verkligen det kommer gå bra för oss, men det är segt att förlora två matcher så tidigt. Det var länge sedan vi förlorade två matcher på rad. Vi måste ställa in oss på att det är okej att förlora också. Jag tror det var problemet i de här matcherna, att vi inte ställt in oss på det. Vi vill vara bollförande men vi måste förstå att vi inte kan vara det varje match, säger hon.

ANNONS

Hon tillhör den grupp spelare som hamnat i Göteborg och polkagrisfärgade GFF på grund av studier. Efter några år i QBIK:s elitsatsande förening hade hon egentligen tänkt sluta när flyttlasset gick till Göteborg och studier på Chalmers – men miljön i GFF var så trevlig att hon har blivit kvar. Där har hon sedan dess bildat framgångsrikt mittbackspar med Ida Nykvist.

– Hela vår backlinje gör det bra tillsammans. Jag och Ida har lärt oss att spela med varandra. Hon är en stor anledning till att det går bra för mig.

LÄS MER:Se mötet mellan Göteborgs FF och Nittorps IK

”Har blivit svårare”

Säsongen inleddes förtroendeingivande med seger mot Onsala, varpå en sen uddamålsförlust mot Mariebo och 1–4 mot Halmia har följt.

– Det är klart att det har blivit svårare i den här serien. Lagen har mer spelidé nu och det går snabbare. Det kommer löpningar från ingenstans och passningar som man inte är med på, säger Linn Blom.

Nittorp står ännu utan seger och Linn Blom ser söndagens möte som ett bra tillfälle att återgå till segertåget – även om hon inte känner till motståndet särskilt väl.

– Vi har inte pratat så mycket om dem. Vi ska försöka spela som vi vill och göra det bättre än vad vi gjort de senaste matcherna. Jag visste inte ens vad Nittorp var eller att det fanns ett lag där innan. Vi vill styra matcherna, då är vi som bäst. Så vill vi spela, säger hon.

ANNONS

Matchen mellan Göteborgs FF och Nittorp ser du direkt på gp.se med avspark 16.15 på söndagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS