Västra Frölunda och Åtvidaberg möttes i kvalet till division 1.
Västra Frölunda och Åtvidaberg möttes i kvalet till division 1. Bild: DANIEL STILLER

Överklagan gick ej igenom – Västra Frölunda kvar i tvåan

Västra Frölunda överklagade beslutet om att bli fråntagen sin plats i division 1. Men Svenska fotbollförbundets överklagandenämnd kommer inte ändra beslutet. ”Överklagandenämnden meddelade inte prövningstillstånd”, skriver nämndens sekreterare Artur Ogelid i mejl till GP.

ANNONS
|

Västra Frölunda vann kvalet till division 1 på fler gjorde bortamål efter att dubbelmötet med Åtvidaberg slutade 3–3. Men glädjen blev inte långvarig. Efter den andra matchen skickade Åtvidaberg in en protest till Svenska Fotbollsförbundet där ÅFF hävdade att Frölunda hade använt sig av en avstängd spelare. Östgötarna fick rätt och tog därmed göteborgarnas plats i division 1.

– Vi är förvånade över det här och kommer att överklaga, konstaterade Västra Frölundas ordförande Wictoria Rasmusson efter att disciplinnämnden hade kommunicerat sitt beslut.

Sagt och gjort. Måndagen den 14 december skickades överklagan in till Överklagandenämnden och har sedan dess bearbetats.

Men nu har beskedet kommit. Det säger att överklagandenämnden inte meddelar prövningstillstånd vilket innebär att Disciplinnämndens beslut står fast – Åtvidabergs FF tar plats i division 1 nästa säsong.

ANNONS

”Överklagandenämndens beslut kan överklagas till RIN (Riksidrottsnämnden)”, meddelar nämndens sekreterare Artur Ogelid i ett mejl till GP.

Wictoria Rasmusson, ordförande i VF, skriver i ett sms till GP att klubben kommer att överklaga ärendet och att man inte tänker kommentera det närmre.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS