Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Östersundsjubel efter att Alhaji Gero, tvåa från vänster, kvitterat mot Hammarby.

Östersund fortsätter spöka för Hammarby

Bollövertag, ledningsmål och spel med en man mer. Mycket talade för Hammarby innan Östersund vände till 2–1-seger.

Östersund har inte varit något trevligt tillskott till allsvenskan om du frågar Hammarby. Jämtlänningarna har ställt till problem för Bajen både i cupen och i allsvenskan och Bajen har fortfarande inte besegrat laget.

Nu fanns chansen, men ledningsmålet från Serge-Junior Martinsson Ngouali med en halvtimme kvar förbyttes till 2–1 för Östersund och första förlusten sedan premiären för Bajen.

- Vi har haft svårt för Östersund men kom hit förberedda och hade en bra taktik. Nu spelade vi fotboll mot dem och hade bra kontroll på spelet, sade Michelsen.

Sen dramatik

Men som vanligt med Östersund denna säsong blev det dramatiskt i slutskedet. Alhaji Gero fick sitt andra gula kort och blev utvisad.

Men i stället för Hammarbymål fick Östersund 2–1 efter att Jamie Hopcutt avgjorde i 94:e minuten.

- Mina spelare slutade tänka. Alla ville göra mål och gå för vinsten, menade Michelsen.

Dramatiken fortsatte när Hammarby pressade för kvitteringen och fick skottchans som såg ut att ta på en hemmaförsvarares hand.

- Jag har inte sett situationen igen men domaren hade precis gett Gero rött kort så han måste vara säker om han ska blåsa straff där.

Efter att ha tappat 4–2 till 4–4 senast mot Elfsborg och 1–0 till 1–1 mot IFK Göteborg gick det jämtarnas väg denna gång.

- Jag vet hur det känns för Hammarby nu, så jag ber om ursäkt om jag sprang in och firade på plan, sade Östersundstränaren Graham Potter.

Ängsligt försvar

Matchen vände efter att Hammarby fått sin ledning. Laget började ängsligt försvara ledningen som skulle ge Östersund första hemmaförlusten, skicka upp Hammarby som bästa Stockholmsklubb i allsvenskan och äntligen få tre poäng mot ÖFK. I stället fick Jamie Hopcutt ett betydligt roligare Hammarbyminne än förra året.

Östersundsforwarden bröt benet i allsvenska premiären mot Bajen 2016 och missade hela säsongen. Nu har han hoppat in några matcher och redan fått ihop fyra mål.

- Vi visar bra karaktär trots att de får ledningsmålet. Detta är det bästa Hammarbylag vi mött. Skönt att se att vi skakat av oss poängtappet mot Elfsborg senast också, summerade Graham Potter.