Öis:are med bengal avslöjad - av sina kalsonger

En maskerad ÖIS-supporter använde en bengal på en kvalmatch i höstas. Nu tror polisen att han är identifierad, och det genom bilder på hans kalsonger.

ANNONS
|

Det var i samband med kvalmatchen i höstas mellan Mjällby AIF och Örgryte IS i Sölvesborg som Göteborgssupportrar ska ha begått brott genom att använda pyroteknik inne på arenan. En supporterpolis vittnar i förundersökningen om hur maskerade ÖIS-supportrar strax innan match började tända bengaler på bortasektionen, och en av dem åtalas nu, misstänkt för framkallande av fara för annan.

Åklagare menar att mannen utsatt andra för livsfara när han tänt och använt bengalisk eld inne på arenan.

Den misstänkte nekar till brott, och säger att han inte tänt någon bengal utan bara stöttat sitt lag med "sång och så". Det var god stämning under matchen, enligt den misstänkte, och han själv var glad för att det gick bra för laget.

ANNONS

I polisens förundersökningsmaterial finns en rad bilder tagna från matchen. De visar hur en maskerad kille tänder en bengal, och något senare står en omaskerad kille på plats, en kille polisen menar är den misstänkte. Bland annat syns en kalsongkant sticka upp ovanför byxorna på den maskerade killen, samma typ av boxershorts som den omaskerade sedan har.

Den misstänkte ska också ha konfronterats av supporterpolis om bengalen under själva matchen i höstas, och då erkänt att han gjorde det. Något som han sedan tog tillbaka i polisförhör, där han säger att han erkände för att inte bli utslängd från matchen.

Nu hamnar ärendet i domstolens händer.

ANNONS