Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Åke var på plats: "Jättetråkigt så klart"

Manchester Uniteds sista hemmamatch för säsongen avbröts efter att man upptäckt ett misstänkt paket på arenan. Samtliga åskådare tvingades evakuera och polisens bombhundar genomsökte platsen. - Det är jättetråkigt så klart. Vi har ju åkt hela vägen hit, säger Åke Karlsson från Göteborg.

Kort innan matchen mellan Manchester United och AFC Bournemouth skulle dra igång annonserades det i megafonen att den var uppskjuten.

– Vi fick inte reda på så mycket egentligen. Och till en början var det bara halva delen av arenan som fick gå ut. Så vi satt kvar och undrade vad som hände, säger Åke Karlsson.

Han är reseledare för en Manchester United-supporterklubb som åkt till England för att se matchen. De satt på 25:e raden när de fick reda på att det var ett misstänkt föremål på arenan och att hela arenan skulle utrymmas av säkerhetsskäl.

– Det var bara att ta sig ut så fort som möjligt och sedan ta sig bort från arenan. Folk var frustrerade, men inte arga, säger Åke Karlsson och fortsätter:

-– Först när vi kom ut fick vi reda på att matchen blåsts av. Det är jättetråkigt, så klart.

Polischefen Ian Hopkins berömde efteråt fansen och supportrarna på Twitter:

 


 

"Fansen på och runtom arenan tackas av polischefen. Mycket bra gjort av alla" skriver han.

Manchester United skulle jaga fjärdeplatsen i Premier League.Matchen ska spelas om, så fort lagen har kommit överens om en ny tid, skriver Manchester United på Twitter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.