Sommarstugemordet: Psykundersökning klar

ANNONS
|

Enligt uppgifter till Expressen ska den misstänka kvinna i 40-årsåldern som är misstänkt för mord på sin far, ha genomgått en psykiatrisk undersökning. I den framgår att hon lider av en allvarlig, psykiatrisk störning.

Även kvinnas sambo som är i 20-årsåldern misstänks lida av en psykiatrisk störning.

I början av oktober omhäktades 20-åringen och inför det gick polisen ut och sa att misstankarna mot honom och 40-åringen har stärkts.

Spår på en av kropparna

Den 4 oktober komnya uppgifter om utredningsläget – polisen ska ha hittat spår som knyter sambon till åtminstone ett av offren. Spåren ska finnas på antingen den döde mannen eller dennes fru.

ANNONS

GP har varit i kontakt med Johan Fahlander, en av åklagarna i fallet. Han vill inte kommentera uppgifterna rörande spåren på kroppen.

– Det är en förundersökningssekretess på den här förundersökningen, säger han.

"Anstiftat" till mordet

Sommarstugemordet inträffade i början av augusti. Då ringde en kvinna SOS och berättade att hon hade hål i kroppen. När polisen kom till sommarstugan i Arboga hittade de kvinnan svårt skadad och hennes make död. Paret ska ha attackerats i sömnen.

Misstankarna riktades snart mot parets dotter och dottern sambo.

När den första häktningsframställningen lämnades in till Västmanlands tingsrätt i början av september framgick det att åklagaren misstänker att dottern "i vart fall anstiftat" till mordet och mordförsöket samt "medverkat till gärningarna genom råd och dåd". Men åklagaren skrev samtidigt att dottern och sambon utfört handlingarna "tillsammans och i samförstånd".

Paret har från start hävdat att de är oskyldiga.

– Hon hade velat bli försatt på fri fot, sa kvinnans advokat Amanda Hikes.

ANNONS