Sommarstugemordet: "Hon stod på parkeringen och tvättade bilen"

Flerbarnsmamman misstänks för att ha dödat sin pappa och för att ha försökt mörda sin mamma. Till sin hjälp ska hon ha haft en man i 20-årsåldern. Efter det misstänkta brottet bevittnade grannarna hur kvinnan i 40-årsåldern tvättade sin bil - mycket noggrant. – Det är inte en människa man ska umgås med, säger en granne om den mordmisstänkta dottern.

ANNONS
|

Det har gått två veckor sedan mannen i 70-årsåldern i mördades och kvinnan i 65-årsåldern skadades allvarligt när de befann sig i sin sommarstuga i ett idylliskt sommarstugeområde i Arboga.

Sedan i tisdags sitter två personer anhållna för mordet och mordförsöket. Den ena personen är en man i 20-årsåldern och den andra är en kvinna i 40-årsåldern - dotter till offren.

En av grannarna säger att det varit mycket spring i huset där dottern bor. Det har varit okända människor som kommit och gått och stundtals har det varit mycket högljutt i lägenheten, enligt grannen.

– Vi har sett för mycket här. Det här är så jobbigt för oss som bor här så att det är fruktansvärt. Folk har varit rädda. Det har varit rena kalabaliken här.

ANNONS

Men samtidigt säger hon att grannarna varit rädda för att säga ifrån - av ren rädsla att de ska råka illa ut.

LÄS MER: "Hjälp, jag har hål i kroppen"

"Fruktansvärt"

Men oavsett vad dottern gjort innan kom det som en chock för grannarna att dottern gripits misstänkt för att ha dödat sin pappa och för att ha försökt att döda sinmamma.

– Det är så fruktansvärt. Det är en röra utan like. Min make och jag sover knappt på nätterna. Jag ser hennes pappa framför mig och hennes mamma framför mig, berättar en granne.

– Föräldrarna är jättegulliga. Det är inget fel på föräldrarna.

Nu, efter gripandena, är det flera grannar som mår dåligt. En kvinna berättar att hon inte vågar gå ut.

Såg hur hon tvättade bilen

Något som fick flera grannar att höja på ögonbrynen var när dottern tvättade sin bil - en kort tid efter det brott hon nu misstänks för att ha utfört, som VLT var först med att berätta om.

– Det konstiga, som jag såg, hon stod på vår tvåtimmarsparkering och tvättade av bilen, säger en granne och fortsätter:

– Hon stod och torkade bilen med papper och la pappret i soptunnan. Sedan har polisen varit och hämtat soptunnorna. De fick vänta på städtanten som fick låsa upp för dem. Vi får se om det ger något.

ANNONS

Grannen berättar att hon och grannarna berättade för polisen om detta.

LÄS MER: De misstänks för sommarstugemordet

"Hade ett förhållande"

En av grannarna bevittnade dessutom när kvinnan försökte fly.

– Sedan stack hon ju. Jag såg när hon stack, berättar grannen.

– Hon stack med två stora resväskor och en mindre väska för hon hade några av barnen med sig, och den här killen. Det var vid niotiden på kvällen.

Flera medier har skrivit att de gripna personerna inte bara är sambo utan att de också är ett par.

– De säger att de hade ett förhållande, berättar en granne om vad hon hört.

Den misstänka kvinnan fortsätter neka till brott.

– Enligt min uppfattning är det spekulationer, säger Amanda Hikes om misstankarna mot hennes klient.

ANNONS