Sommarfilmer för hemmabruk

ANNONS
|

Om sommaren blir regnig finns det gott om ny film att avnjuta hemma i soffan. Film kanske är bäst på bio, men den verkliga mångfalden finns numera på dvd.

"Direkt till dvd" - förr var det ett begrepp som signalerade hafsigt producerade actionfilmer och lågbudgetskräckisar. B-film, helt enkelt. I dag är det lättare än någonsin att göra film, samtidigt som det är trångt om plats på biograferna. Flera av årets mest omtalade filmer går därför direkt till dvd, tillsammans med en uppsjö andra spännande titlar. Vi listar åtta av sommarens hetaste filmer för hemmabruk.

ANNONS
  1. "Trolljägaren"

Fejkdokumentären om trolljägaren Hans har kallats för en norsk "Blair witch project" och hyllats för blandningen av monsterspänning och satir över norsk byråkrati. Den hade nyligen amerikansk biopremiär, och ska nu göras om i Hollywoodtappning. På dvd 6 juli.

  1. "Jack & Connie"

Den Oscarbelönade skådespelaren Philip Seymour Hoffman regidebuterar med en romantisk komedi. Hoffman spelar själv huvudrollen som en blyg limousinechaufför som gör sitt första trevande försök att inleda en kärleksrelation. På dvd 6 juli.

  1. "Africa united"

Fotboll, gemenskap och uthållighet är centrala teman i denna feelgoodfilm om en grupp tonåringar från Rwanda, Burundi och Kongo som fotvandrar till fotbolls-VM i Sydafrika. Filmmakarna väver även in mörkare trådar, som krig och aids. På dvd 13 juli.

  1. "Senna"

Regissören Asif Kapadia skildrar den brasilianska Formel 1-föraren Ayrton Sennas liv och karriär, fram till att han förolyckades vid 34 års ålder. "På intet sätt bara för dem som tycker om att se bilar köra i cirklar", skrev en recensent. På dvd 20 juli.

  1. "Sökaren - Jan Troell"

Internationellt ses Jan Troell som en av svensk films allra största filmskapare. Denna dvd med 17 av hans kortfilmer från 1960-2010 innehåller milstolpar som "Stad" (1960), reklamfilmer och film gjord på skoj, om märkligheter i hans egen trädgård. På dvd 20 juli.

  1. "Catfish"

En ung man möter en ung kvinna på Facebook - men vem döljer sig egentligen bakom det sexiga fotot? Denna thrillerartade dokumentär om fejkade liv har ironiskt nog beskyllts för att vara iscensatt. Den är helt enkelt för spännande för att vara sann. På dvd 20 juli.

ANNONS
  1. "Kaboom"

Gayfilmsgurun Gregg Arakis nya film har jämförts med "direkt till dvd"-klassikern "Donnie Darko". En ung man (Thomas Dekker) med omättlig sexuell aptit - på kvinnor och män - plågas av drömmar som börjar spilla över på verkligheten. På dvd 24 augusti.

  1. "Neighbor for sale"

Will Ferrell visar återigen att han är mer än bara komiker, med rollen som alkoholisten Nick som bli lämnad av sin fru och försöker sig på en nystart genom att sälja alla sina saker. Filmen bygger på en novell av Raymond Carver. På dvd 31 augusti.

ANNONS