Som på Ibiza med Tomas Andersson Wij

I packningen hade han både sömntabletter och krisnummer till vänner. Tomas Andersson Wij tryckte ner sin sociala ångest för att kunna vara med i "Så mycket bättre" – men väl på plats försvann oron snabbt.

ANNONS
|

I lördagens avsnitt är det hans dag på Gotlandspensionatet och Tomas Andersson Wij inleder som om sorg och oro aldrig funnits. Han bjuder på champagnefrukost vid poolen.

- Skål hörrni.

Som på Ibiza, tycker Kikki Danielsson.

Den sociala oron inför inspelningarna av "Så mycket bättre" var på riktigt, försäkrar Tomas Andersson Wij, och kanske var det på grund av den som han hade lagt upp ett dagsprogram med mer alkohol än de övriga deltagarna.

ANNONS

- Middagen var lite tyngre för då hade vi hållit igång från frukost och nu började vi med fördrink. Det var kanske inte en så bra idé så här i efterhand, men jag tror inte att det kommer att synas så mycket i tv, säger han inför programpremiären.

- "I don't know." Den här arbetsbördan – man går upp halv sju och lägger sig två på natten – ihop med alkohol gör att man inte behöver så mycket.

Baptistkyrka

I sitt program berättar han om sin uppväxt i en baptistkyrka på Södermalm i Stockholm, något som blev helt avgörande för hans musikaliska utveckling.

Tanterna längst fram i kyrkan grät när han sjöng och redan tidigt i livet fick han sin musikaliska begåvning bekräftad.

- Det var en fantastisk miljö att få växa upp i, jag älskade kyrkan, jag älskade att hänga med de här äldre musikerna. Jag minns ingen predikan, inga ord. Men jag minns musiken.

ANNONS

Första parkett

Bland de musiker som präglade hans uppväxt fanns också en av de övriga deltagarna i "Så mycket bättre", Uno Svenningsson. När Freda' spelade i Stockholm första gången för mer än 30 år sedan satt Tomas Andersson Wij på första parkett.

I sitt program ser han till att de får skriva en låt tillsammans med Uno Svenningsson och de övriga deltagarna.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.

TT

Fakta: Årets deltagare

Tomas Andersson Wij

  1. Singer-songwriter som sedan 1998 har släppt nio album. Har även jobbat som skribent och redaktör. Fick stor uppmärksamhet 2007 när han uppträdde i Melodifestivalens final med en tolkning av Carolas "Evighet".

Sabina Ddumba

  1. Belönades 2016 med en Grammis och ett P3 Guldpris för årets nykomling. Hennes största hit är "Not too young", som har spelats över 39 miljoner gånger på Spotify.

Eric Saade

  1. Slog igenom 2010 med Melodifestivalen-låten "Manboy". Året efter vann han tävlingen med "Popular", som han sedan kom trea med i Eurovision Song Contest.

Kikki Danielsson

Anders Wendin

  1. Mest känd som Moneybrother som fick sin första solohit 2003 med "Reconsider me". Har sedan dess släppt fem album varav det senaste, "Dom ska få se vem dom roar sig med" kom ut under hans riktiga namn 2014.

Icona Pop

  1. Duon som består av Aino Jawo och Caroline Hjelt slog igenom 2012 med låten "I love it", som de sålt platina med i USA. Har sedan dess turnerat internationellt och blivit stora i bland annat USA.

Uno Svenningsson

  1. Artist och låtskrivare som slog igenom med bandet Freda' i mitten av 1990-talet. Solodebuterade 1994 och fick i samband med det en jättehit med singeln "Under ytan". Har medverkat i Melodifestivalen två gånger.

ANNONS