Skrämmande scener i nya Alien-trailern

ANNONS
|

I rollerna ser vi Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride och Carmen Ejogo. Även Noomi Rapace och Michael Fassbender återvänder till rymdsagan, i sina gamla roller.

Läs också:Noomi Rapace tillbaka i "Alien"-film

Skräckinjagande varelser

I den färska trailern ser vi flera kända och skräckinjagande varelser, som man helst inte skulle vilja möta på någon planet alls. Berättelsen handlar om besättningen på rymdskeppet Covenant som hittar en ödslig planet som de först tror är ofarlig. Det är den naturligtvis inte, och plötsligt träffar de planetens enda invånare, roboten David, som är den ende överlevande från den berömda "Prometheus-expeditionen".

Sjätte filmen i serien

1979 kom den första Alien-filmen, regisserad av Ridley Scott. Många minns huvudkaraktären Ripley, spelad av Sigourney Weaver och hennes kamp mot de skrämmande utomjordiska monstren. Efter succén följde flera uppföljare, men då utan Ridley Scott i regissörsstolen. I stället fick namn som James Cameron, David Fincher och Jean-Pierre Jeunet äran att bossa över de efterföljande filmerna i serien. Men ingen av dem lyckades nå samma genomslag och kultstatus som den första filmen.

ANNONS

2012 var dock Ridley Scott tillbaka inom franchisen, som regissör för filmen "Prometheus", med svenska Noomi Rapace i huvudrollen. Filmen var en fristående berättelse som utspelar sig innan de tidigare Alien-filmerna.

Premiär i maj

Många fans har sedan dess undrat när vi får se en riktig Alien-film, regisserad av Ridley Scott igen. Och nu är det dags. "Alien: Covenant" har planerad biopremiär den 19 maj, 2017.

ANNONS