Skolan från 1800-talet blev villa med 5 rum och kök

Vackert rödmålat med vita knutar ligger Gärdets skola och väntar på att nya ägare skall flytta in. Skolan har nämligen transformerats till bostadshus. Ett sällsynt projekt som ur en mäklares perspektiv är väldigt spännande att få jobba med.

ANNONS
|

Se filmen om huset här ovan

I Vallda, strax utanför Kungsbacka ligger Gärdets skola. En skola som 2015 totalrenoverades till ett modernt bostadshus av Dominika och Robert Nordh. Utifrån sett är sig mycket likt. Fönsterna sitter på samma plats och huset har inte ändrat form. Men nästan varenda centimeter är förändrad på ett eller annat sätt, säger Rober Nordh.

– Ja, i stort sett allt. Kanske inte dörren här uppe på övervåningen. Den kan nog vara från renoveringen som gjordes på 70-talet.

Spännande även för mäklaren

Anna Anderholm, mäklare på Fastighetsbyrån Kungsbacka, menar att det är sällsynt med den här typen av bostäder men samtidigt väldigt spännande att få arbeta med.

ANNONS

– Ja, det rycker ju lite extra i en när man får arbeta med sådana här objekt.

Huset är renoverat med ekologiskt tänk. Framförallt har mycket material återvunnits från andra hus – eller så har något gjorts om för att passa in i huset. Ett exempel är tegelgolvet i hallen.

– Vi har alltså tagit tegel från ett annat gammalt hus och sen sågat tegelstenarna i tre skivor som vi lagt som plattor på golvvärmen här i hallen, säger Robert. På samma sätt lät vi trägolvet i köket få behålla sin patina från alla skolbarn som genom åren kämpat med att trampa ner det till den här vackra skapelsen.

Stort intresse för skolans historia

Anna Anderholm från Fastighetsbyrån, menar att intresset för skolan är stort och att det märks att många verkligen är intresserade av historien kring byggnaden.

– Vi har ju ett segment på vår objektbeskrivning på hemsidan som kallas ”säljaren berättar” där kan hussäljaren själva få vara med och sätta ord på sådant som är extra intressant för köpare att få veta. Hur fungerar det med bussar? Hur ligger huset sett till grannar? Finns det många barn i området? Osv. Och här är det extra intressant eftersom det är en bostad med mycket historik i sig. En skola från slutet av 1800-talet. Klart den är intressant! Det är ju självklart bra för den som köper att då få reda på så mycket som möjligt om den.

ANNONS
ANNONS