Skador tvingar Lennartsson till ommöblering

ANNONS
|

Under den sista träningen inför mötet med Elfsborg på Gamla Ullevi valde Jörgen Lennartsson att formera om laget. Den danske stjärnan Sören Rieks har fått lämna återbud då han fortfarande har problem med en vad.

– Sören kan inte spela. Det är medicinskt omöjligt för honom att spela mot Elfsborg. Han har just nu såpass ont att det inte går att spela allsvensk fotboll. Tyvärr, men så är livet, säger Lennartsson.

Kan han spela mot Norrköping i sista omgången?

– Det finns möjligheter för honom att spela mot Norrköping, absolut.

IFK-tränaren kunde valt att sätta Tobias Hysén på topp – den plats som Sören Rieks lämnar efter sig. Men under den sista träningen inför mötet med Elfsborg valde han att formera laget lite annorlunda.

ANNONS

John Alvbåge vaktar fortfarande målet och backlinjen framför honom blir den väntade med Salomonsson, Bjärsmyr, Rogne och Jamieson som är tillbaka efter att ha varit avstängd.

På mittfältet fortsätter Smedberg Dalence och Ankersen på varsin kant – i mitten bildar Sebastian Eriksson och Tom Pettersson mittfält. Jörgen Lennartsson väljer då i stället att petat upp Mads Albaek ett snäpp i banan och låta han bli släpande anfallare bakom det isländska succélånet Elias Omarsson.

– Du får spekulera som du vill ... det finns olika varianter som vi kan ställa upp med. Det gäller att vara förberedda sen får vi se vad det blir, säger Jörgen Lennartsson.

I tabellen skiljer det fem poäng till IFK Göteborgs fördel. Elfsborg måste med andra ord vinna för att ha chansen att gå om Blåvitt i tabellen och sno fjärdeplatsen. För Lennartssons lag räcker det med ett kryss.

– Vi vet om det, men vi går för en seger. Det gör vi alltid, säger Lennartsson.

ANNONS