Ska du sälja din bostad? Satsa på styling!

Inför sommaren är trycket på bostadsmarknaden hårt och styling kan höja värdet på din bostad rejält. Men är det värt pengarna att anlita en homestylare? Göteborgsmäklaren Jennie Svensson från Fastighetsbyrån guidar dig rätt i stylingsdjungeln.

ANNONS
|

Jennie Svensson är mäklare på Fastighetsbyråns Eriksbergskonor och berättar att det kan skilja mycket i pris mellan en stylad och ostylad lägenhet.

– På Eriksberg sålde vi nyss två identiska lägenheter, en ostylad och en som fått en ordentlig styling. Det skiljde 200 000 kronor i slutpris, så det är verkligen värt att satsa på styling.

För de flesta köpare tar det bara 30 sekunder innan de bestämmer sig för om de vill lägga ett bud eller inte. Hallen är med andra ord väldigt viktig frö första intrycket. Det är det första rum de upplever och redan där får de en känsla för bostaden. Ska du sälja din bostad är det bra att fundera ett varv kring hur din hall upplevs.

ANNONS

– När man kommer in i en bostad vill man få en go känsla direkt, annars blir man inte sugen på att lägga ett bud, säger Jennie Svensson.

På Fastighetsbyrån upplever mäklarna att fler och fler säljare vill satsa på styling.

– Idag vill de allra flesta styla sina bostäder innan försäljning, det finns absolut en större medvetenhet kring hur viktig stylingen är för slutpriset, säger Jennie Svensson.

Hur mycket kostar en styling?

– Det beror på hur omfattande den är, det kan kosta mellan 15 000 – 40 000 kronor. Jag har aldrig haft en kund som stylat och sedan ångrat sig. Oavsett vilket stylingpaket man väljer så kommer man få tillbaka pengarna.

Jennie Svenssons tips är till säljare är att man ska försöka få till en helhet i bostaden, en röd tråd, så att rummen hänger ihop på ett bra sätt, till exempel med hjälp av stil på möbler och färgval.

– När det gäller färg ska man satsa på behagliga toner och inte mixa för mycket färg.

För några år sedan stylades bostäder så att de skulle passa alla tänkbara köpare, det skulle inte synas några spår från de boende. Idag är det annorlunda.

ANNONS

– Nu är det viktigt att sätta en personlig prägel på bostaden, den ska se bebodd ut, säger Jennie Svensson.

Hennes stylingtips är enkla, skapa så mycket golvyta som möjligt genom att plocka bort överflödiga möbler och skapa ett luftigt intryck av lägenheten.

– Det är alltid bra med lite frukt och grönt också. De som kommer på visningen ska vilja köpa säljarens livsstil, säger Jennie Svensson.

Här kan du läsa mer om styling.

window.Fusion.Category="";window.Fusion.adServer="se-02.adtomafusion.com:80";window.Fusion.callUserStats("7792541159", window.Fusion.Category);
window._adftrack = { pm: 307794, divider: encodeURIComponent('|'), pagename: encodeURIComponent('Ska du sälja din bostad? Satsa på styling!') }; (function () { var s = document.createElement('script'); s.type = 'text/javascript'; s.async = true; s.src = 'https://track.adform.net/serving/scripts/trackpoint/async/'; var x = document.getElementsByTagName('script')[0]; x.parentNode.insertBefore(s, x); })();

ANNONS