Sjöström mörkade skador: "Jag vill inte oroa folk i onödan"

Utåt sett har det bara varit framgång och harmoni. Men direkt efter guldloppet avslöjade Sarah Sjöström att det funnit stunder då hon tvivlat – och att hon mörkat skador. – Jag har haft motgångar på vägen, säger hon.

ANNONS
|

Det var under den internationella presskonferensen efter guldloppet som Sarah Sjöström började prata – i diffusa ordalag – om att det funnits svåra stunder, stunder då hon tvivlat på att hon skulle klara av det. Hon sa också att hon varit skadad, men när en journalist bad henne utveckla vad det handlat om sa hon ”det kan vi ta sen, på svenska”.

En stund senare, i en korridor under arenan, förklarade hon vad hon syftat på:

– Vid 2014 fick jag typ börja om från början och bara sluta med styrketräning helt för jag fick problem med ryggen och såna grejer. Så jag har haft motgångar på vägen, men det har gått bra för det mesta.

ANNONS

Skadeproblemen har hon aldrig nämnt tidigare för någon utomstående – eller media.

– Nej. Vissa grejer kan man ju inte säga. Jag gillar inte att prata om smågrejer, för alla i min familj, folk och vänner bli så oroliga. När ni skriver något så blir det värsta grejen, fast det inte är något stort egentligen. Jag vill inte oroa folk i onödan när jag får en skada, så jag kommer förmodligen fortsätta att vara tyst om jag får ont någonstans.

– Jag har ändå haft tur med skador jämfört med många idrottare och jag har haft såna skador som.. det har funkat. Simning är ganska skonsamt för kroppen, och det är mer att jag har fått skippa styrketräning.

Om känslan på prispallen:

– Det är svårt att beskriva, jag försöker bara samla mig och.. jag har inte ens hunnit bada av mig. Det har både gått bra och dåligt och det har varit kämpigt här och där, men jag har haft bra stöd omkring mig och jag har haft sjukt kul på träningarna.

Sarah Sjöström berättade också att guldloppet kan få tuffa konsekvenser – för hennes pappa. Allt beror på ett vad, som Sarah Sjöström såklart vann när hon tog guldet.

ANNONS

– Han ska göra en svensk klassiker! Och min pojkvän med. Min pappa har inte tränat sedan han gjorde lumpen, så jag tror han skrek mest på grund av det, säger Sarah Sjöström och skrattar.

– Jag tror inte att de klarar det och jag tror inte ens jag vill att min pappa ska göra en svensk klassiker. Det är inte bra för honom.

ANNONS