Sirius saknar Stefano Vecchia och Diego Montiel till mötet med Blåvitt på lördagen. På bilden är det Jesper Arvidsson som får stöd av en ledare.
Sirius saknar Stefano Vecchia och Diego Montiel till mötet med Blåvitt på lördagen. På bilden är det Jesper Arvidsson som får stöd av en ledare.

Sirius skadedrabbat inför cupavgörandet - så spelar de

IK Sirius saknar mittfältarna Stefano Vecchia och Diego Montiel i eftermiddagens avgörande cupmatch mot IFK Göteborg på Bravida Arena.

ANNONS
|

Både Vecchia och Montiel var med när Sirius besegrade Ljungskile med 2-0 i den senaste omgången. På plussidan får tränaren Kim Bergstrand tillbaka Daniel Jarl och Oscar Kindlund.

Alf Westerberg har scoutat Sirius för IFK Göteborgs räkning.

– Ett passningsorienterat lag, mycket kombinationsspel. De har haft två olika spelsätt under våren. Jag såg dem mot Arameisk. Då spelade de 3-4-3, jag gissar på fyrbackslinje nu, med Jesper Arvidsson till vänster, säger IFK Göteborgs assisterande tränare.

– De är skickliga i det spelet, passningsspelet, kombinationsspelet, med Kingsley Sarfo från ena sidan, och förmodligen Stefano Vecchia på den andra.

Sedan intervjun gjordes har beskedet att Vecchia inte deltar kommunicerats via Sirius webbplats.

ANNONS

– Det här blir som en allsvensk match, slår Alf Westerberg fast.

Jörgen Lennartsson, IFK:s huvudtränare, vet vad som gäller.

– Dels handlar det om att vinna matchen, gå till kvartsfinal och få en kvartsfinal på hemmaplan. Sedan att vårt långsiktiga bygge mot första april går åt rätt håll. Vi kommer fortsätta att göra några skiften i startelvan i förhållande till förra matchen.

Lennartsson håller Svenska cupen högt.

– Cupen är en titel. Sedan är det en väg ut i Europa, sedan är det alltid viktigt att vinna fotbollsmatcher.

Sirius tränare Kim Bergstrand har respekt för sin motståndare.

– Vi vet förstås att vi möter ett väldigt bra lag som spelar en snabb och direkt fotboll, så vi har pratat om att vi måste ha rätt balans i laget och vara duktiga i duellspelet. Offensivt vill vi ha bollen så mycket som möjligt och se till att flytta runt den, säger Kim Bergstrand till Sirius hemsida.

2014 möttes lagen i Svenska cupens kvartsfinal på stora Ullevi. Den gången vann Sirius med 1-0 efter mål av Moses Ogbu, numer i Jönköpings Södra.

ANNONS