Singh: "Kryss är inte bra nog"

Trots jätteläge att avgöra på övertid fick Gais nöja sig med kryss mot Degerfors. – Ett kryss är inte bra nog, vi vill ha tre poäng, säger Luther Singh.

ANNONS
|

Efter en tung förlust mot Varberg senast klev Gais in mot Degerfors för att ta revansch och för att bibehålla sin förlustfria hemmasvit.

Men det började mycket illa för Gais. Hemmalaget stod på hälarna när Degerfors tog ledningen redan i den fjärde minuten genom Ludvig Fritzson.

Gais hade det fortsatt tungt efter målet. Spelet stämde inte alls och man tvingades skicka undan i panik gång efter annan.

Efter en uppsjö felpass fick supportrarna äntligen jubla när James Sinclair gick in i tufft i ett motlägg. Ett motlägg som slutade med inspark.

Men Gais repade sig allt eftersom. Man tog över spelet och kvitterade i den 19:e minuten när Johan Lundgren nickade in bollen efter hörna.

ANNONS

Gais fortsatte pressa på halvleken ut – trots att man tvingades byta ut en sjuk Danny Ervik redan efter en halvtimma.

Efter paus tog Grönsvart vid på samma ställe. Man hade dock svårt att komma någonstans och det krävdes en kontring för att få utdelning.

Efter en passning från Kieron Cadogan blev Luther Singh helt ren och elegant lyfte in 2-1 i den 63:e minuten.

– Jag visste var jag skulle göra innan jag kom nära målvakten. Det är bara något som finns inom mig, säger Singh.

De grönsvarta hann knappt fira klart målet innan Degerfors kvitterade när Fritzson fick bollen i straffområdet och placerade in sitt andra mål till 2-2.

– Vid 2-1 kände jag att vi kunde stänga matchen men så tappade vi fokus under en hundradels sekund och straffades direkt, säger Westman.

Målet följdes av ett ställningskrig innan Gais fick ett jätteläge att avgöra. På övertid blev Luther Singh helt ren med öppet mål men nickade utanför.

– Bollen kom lite oväntat och jag försökte bara hålla mig lugn, men den gick utanför, säger Singh.

Det slutade således med ett nytt kryss. Det åttonde för Gais i årets superetta.

– Det här var ett steg framåt från matchen mot Varberg för vi spelade mer vårt spel, säger Singh och fortsätter:

ANNONS

– Men vi måste börja ta chanserna vi får och sätta dit dem och bli mer organiserade när vi leder. Ett kryss är inte bra nog. Alla vill vara nummer ett och ingen minns en tvåa så vi vill alltid ha tre poäng.

ANNONS