Sexövergrepp: "Män blir kränkta av att bli utpekade"

Att som kvinna gå runt med vetskapen av att 98 procent av alla våldtäkter begås av män är ett ok. Det menar Dana Pourkomeylian som säger att sexuellt våld inte handlar om kultur, utan om just män.

ANNONS
|

Dana Pourkomeylian ärsocialliberal samhällsdebattör och juriststuderande i Göteborg. Hon är trött på den debatt som rasat med allt starkare fart ända sedan det rapporterades om massövergrepp i Köln och Kalmar på nyårsafton.

–Mord, våld, sexuellt våld, övergrepp mot barn, krig och terror har alla en sak gemensamt och det är inte en viss kultur. Det är inte en religion. Det är det faktum att förövaren i största majoritet är man, menar Dana.

GPTV träffar Dana på Trädgårdsföreningen. Det är soligt och barn leker runt omkring oss. Lyckligt ovetandes om Danas spaningar.

–Om man nu tar argumentationen att invandrarmäns våldtäkter och sexuella övergrepp beror på deras kultur, något i deras religion. Vad beror då vita mäns våldtäkter på?Är det att alla vita män som våldtar är psykiskt störda galningar med taskig kvinnosyn? Är inte då psykisk störda galningar med taskiga kvinnosyn absurt överrepresenterade i den vita populationen? Är det en genetisk defekt som finns särskilt hos vita män?

ANNONS

Se Danas svar på dessa frågor på GPTV.Hennes rörliga debattinlägg ser duovan.

Dessa ord provocerar. Dana har uttryckt dem flera gånger tidigare, bland annat i en text på Aftonbladet Debatt. Dana säger att reaktionerna inte är nådiga och kommer in via alla möjliga kanaler såsom sociala medier och till och med hennes privata telefon.

Så skrev en total främling till Dana som reaktion på hennes debattinlägg. Av de många reaktionerna hon fått har de negativa reaktionerna samtliga varit från män. Sådana som inte vill acceptera att statistiken riskerar att peka ut dem som mest troliga gärningsmän.

–Att dessa män, för det är bara män, vågar skriva dessa saker helt öppet från sin Facebook? Det ifrågasätter Dana.

ANNONS