"Ser inga anledningar till att det inte ska fortsätta så här"

Det norska nyförvärvet Vajebah Sakor vann direkt de blåvita fansens hjärta när han klev in och gjorde mål under debuten. Nu ger mittfältaren ett lugnande besked till de som är oroliga att matchen var en engångsföreteelse. – Allt kommer gå väldigt bra, säger han till GP.

ANNONS
|

Få, om ens någon, har fått en så bra start i sitt nya klubblag som Vajebah Sakor fick när han blev inbytt för IFK Göteborgpå Gamla Ullevi mot Norrköping. Allt norrmannen behövde var åtta sekunders tid på planen innan han kunde, efter en hörna, drämma dit 3-1 och punktera matchen mot IFK Norrköping.

Att få chansen att spela direkt efter flytten till Göteborg var viktigt för Sakor. Målet, mer en bonus.

– Det kändes väldigt bra såklart. Det visar att han (Alf Westerberg, huvudtränaren) verkligen tror på mig. Det är jag ju väldigt glad för, så nu gäller det såklart att ta vara på det. Jag hoppas att jag får några minuter på planen mot Kalmar FF, då blir det nog bra.

ANNONS

Hur viktigt var det för dig att få en så bra start i laget?

– Det var roligt, riktigt roligt! Alla mina mentala förberedelser var inställda på att jag skulle prestera optimalt. Så jag var fokuserad på rätt saker, det gick ju bra där.

Även tränare Alf Westerberg häpnade när han såg vad nyförvärvet bjöd på.

– Jag har hållit på ett tag med det här…. Men jag har aldrig varit med om dess like. Åtta sekunder gick det från att han klev in, så det är klart att den var speciell.

Hyllar fansen efter succéstarten

Längesedan var det så muntra toner på Gamla Ullevi som när man hemmaslog Norrköping på ett minst sagt övertygande sätt. Något som Gett Vajebah Sakor mersmak inför framtiden.

– IFK har verkligen fantastiska fans. Det är ju en riktigt bra stämning på arenan när det går bra. Så nu hoppas jag vi kan fortsätta ge dem något att vara glada för.

Men att han ska kunna leva upp till debutsuccén är inget han primärt fokuserar på inför matchen mot Kalmar FF.

– Nej, det handlar ju om laget först och främst. Jag hoppas bara att jag får spela några minuter, prestera optimalt och hjälpa laget så gott som jag kan.

ANNONS

"Allt kommer gå väldigt bra"

Vajebah Sakor lånadesin från Juventus för att täcka upp på innermittfältet, detta efter att Mads Albaek lämnat för FC Kaiserslautern.Norrmannen han inte mer än att komma till Kamratgården innan han öppnade upp för att lånet skulle bli permanent.

– Varför inte? Jag ser framemot det om det är möjligt, sa han då.

Drygt två veckor senare verkar han stå fast vid sin åsikt.

– ”So far, so good”. Allt har verkligen varit bra och föreningsmässigt så har det varit väldigt bra. Jag hade ju fina tankar om IFK och allt har ju gått väldigt bra hittills. Så jag ser inga anledningar till att det inte ska fortsätta så här, allt kommer gå väldigt bra. Både lagmässigt och när det kommer till mina egna prestationer.

ANNONS