Se mäklarens renoveringstips: "Tänk lite fegt"

Just nu renoverar göteborgarna som aldrig förr. I klippet ovan kan du ta del av mäklaren Åke Åkermans tips på hur du smartast kan renovera din bostad inför en försäljning. Ibland kan nämligen ganska enkla åtgärder höja värdet.

ANNONS
|

Göteborgarna tycker om att renovera och de senaste åren har det blivit allt vanligare. Det berättar Åke Åkerman, mäklare på Fastighetsbyrån, som har fokus på Göteborgs innerstad.

– Många har gjort bra bostadsaffärer och har utrymme i sin budget för att fixa till mycket. Det är det jag ser som den tydligaste trenden just nu, att folk inte är rädda för att kavla upp ärmarna och att det fortsätter renoveras med stor glädje.

Renovera löpande

Att ha en bostad i bra skick lönar sig alltid och det bästa man kan göra är att renovera löpande så att du har en bra grund den dagen du ska sälja. Men om du går i försäljningstankar, och inte vill renovera ett helt kök, så finns det enklare och betydligt billigare åtgärder du kan göra.

ANNONS

– Jag tycker givetvis alltid att man ska försöka utgå utifrån det man själv tycker är snyggt. Men man ska också tänka på att både unga och gamla ska kunna tänka sig att bo där och tänker man brett så har man större chans att lyckas, säger Åke Åkerman.

Ska tilltala den breda massan

När man pratar om renoveringar som en värdehöjande åtgärd är det enligt Åke Åkerman alltid viktigt att tänka på helheten och ha en röd tråd i hela bostaden. Då känns den mer genuin.

– Jag tycker att om man ska göra något bara för att sälja så är det bättre att hålla ner kostnaderna. Har man lagt mycket pengar på ett sätt som inte tilltalar den breda massan så vill köpare ändå göra om och då har man i så fall kastat de pengarna i sjön. Vi brukar därför inte rekommendera folk att göra om för mycket, säger Åke Åkerman.

– Ju mer pengar man lägger desto större risk är det ju vid en försäljning. Det viktigaste är trots allt att skapa en go’ känsla.

Missa inte mäklarens tips

I spelaren ovan delar Åke Åkerman på Fastighetsbyrån med sig av tre konkreta tips på hur man smartast kan renovera sin bostad inför en försäljning. Tips som kan göra gott för plånboken.

ANNONS
ANNONS