Så är kontraktsläget i Öis

Någon ny tränare har inte offentliggjorts och än har Öis inte säkrat spel i Superettan 2018. Då är det svårt att förlänga spelarkontrakt. – Många vill ju veta vilken tränare det blir, säger ordförande Joacim Nordh.

ANNONS
|

Det fattas fortfarande några futtiga poäng för att Öis på allvar ska kunna ta sikte på en ny säsong i eliten. Det gör att både tränarfrågan – och kontraktsförhandlingar – dröjt längre än planerat.

– Vi väntar på att säkra kontraktet och det är ju bekymmersamt ur flera perspektiv. Vi för diskussioner med spelarna och många vill ju veta vilken tränare det blir. Vissa vill iväg och vissa vill vi behålla.

Är det någon som ni vet inte kommer att fortsätta i Öis?

– Nej, det är ingen som har sagt att de vill bort. Det ryktas ju om Hammar men det vill jag inte riktigt gå in på. Vi har haft jädra bra diskussioner med Johan.

ANNONS

Johan Hammar ska enligt obekräftade uppgifter vara klar för en övergång till Häcken nästa säsong. Andra uppges ha tackat nej till en kontraktsförlängning – bland annat Sebastian Carlsén. Något Nordh inte vill bekräfta.

Hur många av de här kontrakten tror du förlängs?

– Det beror ju väldigt mycket på hur tränaren ser på det. Jag tar inte ut laget, som tur är.

Försvaren Fredrik Björck har under hösten gått in i en roll som assisterande tränare, och har fått ett erbjudande om att få fortsätta nästa år.

– Han funderar på det. Vi trivs väldigt bra med honom, och han trivs väldigt bra i Öis.

Samtliga spelare med utgående kontrakt hittas i bildspelet ovan.

ANNONS