Så är kontraktsläget i Häcken

Häcken har erbjudit Paulinho en kontraktsförlängning och hoppas kunna knyta till sig AIK-lånet Ahmed Yasin. – Vi är intresserade av att prata framtid, ja, säger sportchef Sonny Karlsson.

ANNONS
|

Jakob Lindström värvades från Öis inför säsongen men har inte fått speltid under Mikael Stahre. Optionen om att förlänga kontraktet gick ut i september – precis som för försvararen David Engström och anfallaren Chisom Egbuchulam.

– Men det betyder inte att vi har fattat ett slutgiltigt beslut, säger Sonny Karlsson.

Han har gett stjärnan Paulinho ett kontraktsförslag, som brasilianaren nu överväger. Han har dock varit tydlig med att han är öppen för andra förslag.

Albin Skoglund har lånats ut till Öis – och imponerat. Sällskapet uppges vara intresserat av att behålla mittfältaren.

– Det vill de nog, och det har de goda möjligheter till med tanke på att vi inte har erbjudit honom något nytt kontrakt, säger Sonny Karlsson.

ANNONS

Vill knyta till sig Yasin

Ahmed Yasin tillhör AIK och ska, enligt planen, återvända dit efter säsongen. Men succélånet har öst in mål för Häcken, som gärna ser honom på Hisingen även 2018.

– Där vet vi inte vart det tar vägen, men ja, vi är intresserade av att prata framtid med honom, säger Karlsson.

Vad gäller veteranerna Mohammed Abubakari och Mathias Ranégie är Sonny Karlsson än mer tystlåten. Möjligen ser Ranégie (33 år) slutet av karriären närma sig?

Karlsson summerar läget i Häcken:

– Vi är ganska många i truppen, så vi ligger bra till. Sedan hänger det ju på skador också, Alhassan Kamara och Alexander Farnerud blir nästan som nyförvärv för oss.

Samtliga spelare med utgående kontrakt hittas i bildspelet ovan.

ANNONS