Han älskar semlor och är på ständig jakt efter skurken Ville Vessla. Nu får Ture Sventon nytt liv i rutan tack vare Robert Gustafsson. Pressbild.
Han älskar semlor och är på ständig jakt efter skurken Ville Vessla. Nu får Ture Sventon nytt liv i rutan tack vare Robert Gustafsson. Pressbild.

Robert Gustafsson blir Ture Sventon

Robert Gustafsson blir Ture Sventon i en ny tv-serie om den semmelälskande privatdetektiven. Skådespelaren själv tycker att det känns "både skrämmande och vansinnigt roligt" att ta in Sventon i 2000-talet.

ANNONS
|

I "Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet" får Robert Gustafsson axla den klassiska rollen som tidigare spelats av bland andra Jarl Kulle och Helge Skoog – detektivskorna är med andra ord stora att fylla.

"Jag inser att detta är förknippat med höga förväntningar och personliga visioner av hur Ture skall vara och bete sig, men därvidlag förbehåller jag mig rätten till en personlig tolkning som jag hoppas skall bli både överraskande och tillfredställande för alla Ture-fans där ute", säger Gustafsson i ett pressmeddelande.

Mångmiljonbudget

Bakom den sex avsnitt långa tv-seriens manus och regi står Per Simonsson och Stefan Roos. Producerar gör Helena Larand, som tidigare bland annat gjort julkalendrarna "Selmas saga" och "Tjuvarnas jul" på SVT.

ANNONS

"Ture Sventon blir vårt första familjedrama och vi kan knappast tänka oss ett bättre projekt än detta för det ändamålet", säger Ulf Synnerholm, produktionschef på C More och TV4:s dramaavdelning.

Tv-serien spelas in i Norrköping med start i april och har en budget på 36500000 kronor. Norrköpings filmfond går in med 1150000 kronor.

Spelas in i Norrköping

"Detta är en produktion som kommer att ses av hela familjen, det förväntas bli en lägerelds-TV med en miljonpublik som kommer att kunna uppleva platser och personer från Norrköping", säger Johan Karlsson på Norrköpings filmfond i ett pressmeddelande.

Historien om Sventon skrevs ursprungligen av Åke Holmberg, som gav ut nio böcker om detektiven mellan 1948 och 1973.

"Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet" väntas få premiär på C More och TV4 senare under 2019.

TT

ANNONS