Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/28

Revisorer fick sparken efter Oscars-fiaskot

De två personer som var ansvariga för rösträkningen av Bästa Film får nu gå.

Filmakademins president Cheryl Boone Isaacs uppger att de två revisorer som bar ansvaret för Bästa Film-fiaskot under söndagens Oscars-gala aldrig kommer att återvända till showen, skriver Page Six.

LÄS MER: Revisorstabbe bakom Oscarsskandalen

I ett samtal med The Associated Press berättar hon att avtalet som akademin har med PricewaterhouseCoopers (PwC), företaget som anlitats för att bevara Oscarsgalans integritet, nu är under lupp. Det är hennes första uttalande sedan den största blundern i galans i historia inträffade då fel "Bästa Film" först utnämndes.

En tweet på Emma Stone del av blundern

Revisorerna Brian Cullinan och Martha Ruiz, båda anställda av PwC, hölls ansvariga för det felaktiga utnämnandet.  Enligt New York Post ska Cullinan har tweetat en bild på Emma Stone bara minuter innan beskedet om vinnaren lämnats över till Warren Beatty och Faye Dunaway, vilket skulle ha bidragit till att fel kuvert överlämnades.

Århundradets Oscarsskandal

Det var natten till måndag som den största Oscarsskandalen hittills inträffade när Warren Beatty och Faye Dunaway läste upp fel vinnare till Oscarsgalans tyngsta pris. 

Teamet bakom "La la land" hade fått sina statyetter och var halvvägs in i sina tacktal när kallduschen kom.

Showen avbröts av Jordan Horowitz, en av "La la lands" producenter, som fick utropa den rätta vinnaren. "Det här är inte ett skämt", sade han och höll upp rätt kuvert inför kameran för att bevisa att det han sade var sant, där stod "Moonlight".