Poya Asbaghi är IFK Göteborgs nye tränare

Poya Asbaghi är IFK Göteborgs nye huvudtränare. 32-åringen presenterades under måndagen. – Jag har aldrig varit stoltare, säger tränaren.

ANNONS
|

Turerna har varit många och krångliga, men nu har IFK Göteborg hittat rätt. Under måndagen presenterade klubben Poya Asbaghi som ny huvudtränare.

32-åringen gjorde sig ett namn på allvar när han förde upp Dalkurd till superettan 2016. I maj 2017 lämnade han klubben för att ta över Gefle. Det blev succé. Asbaghi lyfte krislaget från en jumboplats i superettan till nytt kontrakt.

Nu väntar alltså nästa äventyr i IFK Göteborg. En klubb somhar letat ny huvudtränaren egentligen ända sedan Jörgen Lennartsson sparkades i somras. Hans assisterande, Alf Westerberg, är den som har lett laget under hösten.

"Jag har aldrig varit stoltare"

– Jag har aldrig varit stoltare, säger tränaren på presskonferensen på måndagen.

ANNONS

32-åringen är IFK Göteborg yngsta tränare sedan Sven-Göran Eriksson tog över klubben.

LÄS OCKSÅ:Så snurrade tränarkarusellen kring IFK Göteborg

– Det är en resa som är ganska sällan skådad. Allt jag har gjort och uppnått i mitt liv och i min relativt korta tränarkarriär har jag fått kämpa för genom att arbeta, sägerPoya Asbaghi.

"När Blåvitt hör av sig så lyssnar man"

Han berättar vidare hur han regaerade när IFK Göteborg hörde av sig.

– När Mats hörde av sig var det ingen tvekan om att jag ville lyssna direkt. Självklart när en klubb som IFK Göteborg hör av sig, då lyssnar man.

LÄS OCKSÅ: Blir det en låt om när Asbaghi grävde guld i Göteborg?

– IFK Göteborg är en väldigt stor klubb. Jag själv som är född 1985 kommer alltid relatera till 1994 och VM-bronset där. Och jag kommer alltid att förknippa det med IFK Göteborg.

"Har tittat på flera kandidater"

Sportchef Mats Gren är nöjd över rekryteringen.

–Vi har tittat på flera kandidater. Vi har framför allt tittat på vilken spelfilosofi som skulle vara bäst, vad vi vill med klubben.

– Vi har haft en ganska lång process. Vi har tittat i lugn och ro för att det skulle bli riktigt i slutändan. ​

Sedan tidigare är det klart att Alf Westerberg kommer finnas kvar som assisterande tränare i klubben. Hur det blir med Torbjörn Nilssons framtid i Blåvitt är däremot mer osäkert.

ANNONS

– Vi ska sätta oss ner och titta hur det kommer att se ut. Torbjörn har ett avtal som går ut den sista november, och han har själv velat veta hur det skulle bli med den nya tränaren innan vi diskuterar en fortsättning för hans del.

IFK Göteborg har skrivit ett treårskontrakt med Poya Asbaghi.

ANNONS