Ulf Kristersson och hustrun Birgitta Ed säljer sin villa i Strängnäs och ska flytta till en mindre bostad.
Ulf Kristersson och hustrun Birgitta Ed säljer sin villa i Strängnäs och ska flytta till en mindre bostad. Bild: Bilder: TT

Statsministerparets drömhus till salu

För efter 22 år i huset har statsministerparet bestämt sig för att flytta.
– Då vill vi att någon annan tar hand om världens bästa hus, skriver Ulf Kristerssons hustru Birgitta Ed.

ANNONS
|

Det är i ett känslofyllt inlägg på Facebook som Birgitta Ed berättar att hon och maken Ulf Kristersson lagt ut sitt hus på marknaden. Hon beskriver adressen i centrala Strängnäs som ”en av de vackraste platser man kan tänka sig” som familjen under 22 år fyllt med såväl mingel i trädgården, värdefulla och många svåra stunder. .

– Men nu är det dags att öppna nästa dörr och då vill vi att någon annan tar hand om världens bästa hus. Är det lätt? Nej. Men rätt just nu, skriver Birgitta Ed och berättar att man nu är på jakt efter ett mindre hus som ska utgöra familjens bas i Strängnäs.

ANNONS
Statsminister Ulf Kristersson med hustrun Birgitta Ed och döttrarna Siri, Ellen och Signe under valet 2022.
Statsminister Ulf Kristersson med hustrun Birgitta Ed och döttrarna Siri, Ellen och Signe under valet 2022. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Mäklarfirman Sotheby’s beskriver huset som en tidstypisk 20-talsvilla i två plan. Den hyser dessutom en souterrängvåning med spa och relax-avdelning, gym, vinkällare och loungeavdelning. Dessutom finns en stor vindsvåning i huset som har en total planlösning på 400 kvadratmeter.

Priset för villan okänt

Sotheby’s skriver också i sin annons att det övre våningsplanet har fem sovrum, varav ett är ett ”master bedroom” med utgång till en terrass och en trappa upp till ett arbetsrum.

På entréplanet finns de sociala ytorna, som matsal och sällskapsrum med öppen spis. Utanför de stora, spröjsade fönstren i tre väderstreck finns en upphöjd altan med kvällssol, berättar mäklarfirman.

Något utgångspris nämns inte, men att döma av beskrivningarna i den eleganta annonsen lär spekulanter få slanta upp en hel del.

Och för statsministerparet väntar nu en framtid på lite mindre yta.

– Syrenerna har aldrig varit vackrare eller doftat starkare, solen har sällan lyst så starkt mot Domkyrkans röda tegelväggar och platsen nedanför Domkyrkoberget har aldrig känts mer som hemma, skriver en märkbart känslosam Birgitta Ed på Facebook.

Ulf Kristersson och Birgitta Ed gifte sig 1991, och har tre barn som alla vuxit upp i huset i Strängnäs. Kristersson var mellan åren 2002 och 2006 kommunalråd i tätorten som ligger vid Mälarens strand.

ANNONS
Strängnäs sett från ovan med domkyrkan i mitten.
Strängnäs sett från ovan med domkyrkan i mitten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

LÄS MER:Författare nobbar festival där Kristersson deltar

LÄS MER:Kristersson: Tänker inte avbryta Tidösamarbetet

ANNONS