Sven-Olof Sällström (SD) i mitten tillsammans med Anna Starbrink (L), försvarsminister Pål Jonson (M) och Mikael Oscarsson (KD) under en pressträff om budgetnyheter inom försvarsområdet i september.
Sven-Olof Sällström (SD) i mitten tillsammans med Anna Starbrink (L), försvarsminister Pål Jonson (M) och Mikael Oscarsson (KD) under en pressträff om budgetnyheter inom försvarsområdet i september. Bild: Anders Wiklund/TT

Riksdagsledamoten Sven-Olof Sällström (SD) är död

Sven-Olof Sällström, SD-politiker och riksdagsledamot, har dött efter en längre tids sjukdom, skriver partiledare Jimmie Åkesson på Facebook.

ANNONS
|

Förra året lämnade Sven-Olof Sällström uppdraget som vice ordförande i försvarsutskottet. Då hade han varit sjuk i cancer i ungefär två år.

– Jag har förlikat mig med det. Jag har haft det här i snart två år och redan första våren hade jag en del komplikationer efter operationen, sa han i en intervju med SVT.

Nu skriver Jimmie Åkesson att Sven-Olof Sällström har gått bort.

”Svenne, som vi alla kände honom som, har mot omöjliga odds kämpat mot svår cancer under en lång tid. Idag förlorade han den kampen”, skriver partiledare på Facebook.

”Svennes betydelse för Sverigedemokraternas framgångar kan inte nog understrykas, men var sak har sin tid. Idag sörjer jag i första hand en kär vän.”

ANNONS
ANNONS