Poängräddare – ändå kritisk: "Borde gjort det bättre"

Tillbaka efter sin korsbandsskada hoppade Martin Mutumba in för Öis och räddade en poäng med en säker straff. Men efteråt var han inte helt nöjd med sin insats. – Det finns mycket som kan bli bättre, jag borde gjort ett mål till, säger han.

ANNONS
|

Mot Trelleborg senast fanns han med på bänken – då fick han aldrig hoppa in. Men efter en dryg timmas spel hemma mot Öster i underläge 0-1och en man mindre på plan ropade Marcus Lantz till sig Martin Mutumba, som fick göra sitt första framträdande i a-laget sedan han i höstas ådrog sig en korsbandsskada.

–Det var kul som fan. Jag är tacksam till Gud, min fru som har hjälpt mig hela tiden och alla andra som har stöttat mig, säger Martin Mutumba.

Inhopparen tog plats i anfallet, samtidigt som Johan Elmander klev ned på centralt mittfält i utvisade Alexis Yougouda Kadas frånvaro.

ANNONS

– Marcus sa till mig att jag skulle in ochröra om i grytan. Och att jag skulle springa hem så mycket det behövdes, men inte för mycket, för jag skulle orka när jag väl fick bollen.

"Jag är en säker kille"

Efter drygt tio minuter på plan skulle 31-åringen hamna i händelsernas centrum. William Atashkadeh fixade straff, Mutumba tog hand om bollen och skickade säkertin 1-1 från elvameterspunkten.

– Jag är en säker kille, så det var inga problem, haha. Det är ju ganska enkelt att lägga straff. Det ärbara bra för självförtroendet att få göra det målet.

Men comebacken kunde ha slutat ännu bättre. I slutminuterna fick teknikern ett jätteläge mitt framför Östers mål efter attWilliam Atashkadeh dragit isär försvaret och Daniel Paulson hittat Mutumba med en passning.

– Det ska vara mål. Det är dåligt.

"Tänkte springa och fira"

Han fortsätter:

– Jag tänkte att nu är det mål,hundra procent. Vi har tränat på det skitmånga gånger. Jag tänkte springa och fira, men Östers spelare hann täcka...

Och trots att han blev poängräddare och fick spela 30 minuter gjorde missen att det blev smolk i glädjebägaren.

– Det är mycket som kunde ha varit bättre. Det är lite tajming som saknas.Jag ska göra ytterligare ett mål och inte tappa bollen så många gånger.Det man presterar ska komma på match. Det ska inte bara komma på träning, kommer det bara då spelar det ingen roll. Men det är bara att köra på.

ANNONS

Hur känns kroppen efter 30 minuters inhopp i a-laget?

– Kroppen känns bara bra. Det är bara orken som saknas lite.

ANNONS