Ugnsstekt falukorv med pepparrot
För: 4 personer
Tid: 35 minuter
600 g falukorv
2 msk riven pepparrot
3 msk smör
salt och vitpeppar
Till potatismoset:
10-12 normalstora potatisar av mjölig sort
1 1/2-2 dl mjölk
salt och vitpeppar
ev. 1 msk smör
Att äta till:
1 liten rödlök
3-4 tomater
bladpersilja
Gör så här:
1. Snitta upp korven som ett korvbröd. Fyll korven med riven pepparrot och ett par klickar smör. Salta och peppra lätt. Stek korven på ett ugnsfast fat i en 175 graders ugn i knappt 30 minuter.
2. Skala och koka potatisarna i osaltat vatten (då blir moset fluffigare). Slå av vattnet från de färdigkokta potatisarna, mosa med stöt och vispa upp moset med kraftig visp och lite kokhet mjölk. Smaka av med salt och vitpeppar samt eventuellt en smörklick.
3. Dela korven i portionsbitar. Garnera med bladpersilja, tomatklyftor och tunna skivor rödlök. Och, faktiskt, lite ketchup till om det känns rätt.