Otto Knows premiärspelar låtar i Göteborg

ANNONS
|

Det har varit en hektisk höst för Otto Jettman, mer känd under sitt artistnamn Otto Knows. Han har nästan befunnit sig mer utomlands än i Sverige, och har spelat i bland annat Bangalore, Los Angeles, Santo Domingo och Bilbao. På juldagen kröner han ett framgångsrikt år på Trädgår'n i Göteborg.

– Det ska bli otroligt kul, jag älskar Göteborg, säger Otto Jettman. Jag var nyss där och hälsade på kompisar, det ska bli roligt att komma tillbaka så snart igen.

Vann över Håkanpubliken

Extra mycket kärlek från Göteborgspubliken har han fått efter sin remix av Håkan Hellströms Din tid kommer, som spelats varm under hela sommaren.

ANNONS

– Jag blev lättad när den togs emot så bra av Håkans egen publik. Det känns som det bästa berömmet.

Redan under gymnasiet började Otto Jettman smyga in nattklubbar för att se sina favorit-DJ:s. Av en slump fick han kontakt med Sebastian Ingrosso från Swedish House Mafia. De klickade, Otto plockades upp av Ingrossos bolag Refune, och började snart producera egen musik. Han fick snabbt framgång med spår som Million voices och iTrack, den senare ett samarbete med gamla klasskamraten från högstadiet Tim Bergling, mer känd som Avicii.

Har det varit svårt att utveckla sin egen stil, vid sidan av några av världens mest inflytelserika house-DJ:s?

– Nej, det tycker jag inte. Självklart influeras vi av varandra, vi har kontakt hela tiden och lyssnar på varandras grejer. Men jag gör det jag gör, det bekymrar mig inte så mycket om folk tycker att vi låtar lika.

Testar nytt i Göteborg

Otto Jettman kommer att släppa en hel del nytt material efter årsskiftet, låtar som han jobbat med till och från under flera år.

– Egentligen har de varit klara ett tag, och hade jag fått välja hade jag släppt låtarna så fort jag är klar med dem i studion, säger han. Men sen har ju skivbolaget sin plan.

ANNONS

Även om det officiella släppet alltså dröjer, kommer Göteborgspubliken att få en försmak redan på juldagen.

– Jag kommer att testa lite av det nya materialet, det ska bli kul att se om folk gillar det.

Låtarna som kommer nu låter lite annorlunda än det jag släppt tidigare.

Popinfluerad

Trots att han varit en del av housescenen i tio år kommer influenserna snarare från popmusiken är dansgolvet.

– Popen är bra på att väcka känslor, det försöker jag ta med mig, säger Otto Jettman. När jag är i studion lyssnar jag inte dansmusik alls.

ANNONS