OS-stjärnan: "Det är för att jag har mens"

Den kinesiska simmaren Fu Yuanhui har charmat hela världen under OS med sin personlighet. Nu hyllas hon återigen – för att ha brutit tabun kring mens.

ANNONS
|

Det var efter att Fu Yuanhui och hennes lagkamrater hade avslutat en medley-stafett över fyra gånger 100 meter, menmissaten medalj, som hon gjorde uttalandet.

– Jag har inte gjort bra i från mig i dag. Det känns som att jag har svikit mina lagkamrater, säger en märkbart besviken Fu Yuanhui i en intervju med den kinesiska tv-kanalen CCTV efter loppet, samtidigt som hon hållersig för magen.

På reporterns fråga om honhar magsmärtor svarar hon att hon precis har fått mens.

– Jag fick mens i går, så jag är framförallt trött, men det är ingen ursäkt. Jag simmade inte tillräckligt bra, säger hon.

ANNONS

Nu hyllas hennes uttalande i sociala medier.

Enligt The Guardian är mensdebatten fortfarande ett tabu inom idrotten i allmänhet ochKina i synnerhet. Endast två procent av landets kvinnor använder tampong – och landet har fortfarande ingen egen produktion av tamponger.

Fu Yuanhui har tidigare uppmärksammats för sina personliga intervjusvar. Insiktenom att hon gåtttill final på 100 meter ryggsim fick hon just under en intervju–och glädjen går inte att ta miste på.

– 58,95? Jag trodde det var 59 sekunder.Kan jag ha simmat så snabbt? Då är jag verkligen nöjd, säger hon i intervjun.

Även bildvisningsappen Instagram fylls med bilder på OS-stjärnan.

ANNONS